Homepage  / Ultimul număr

Jamie Oliver face lobby pentru porcii britanici

Jamie Oliver face lobby pentru porcii britanici

de Redactia Tvmania

Serviţi un cotlet?

.

Documentarul „Jamie Oliver: Carnea noastră cea de toate zilele” dezbate, într-o manieră deloc comodă, problema cărnii de porc în Marea Britanie.

Nimic nu vă sună mai bine decât o friptură de porc aburindă? După ce veţi vedea emisiunea de faţă, s-ar putea să vă daţi seama că preferaţi peştele!

Continuarea documentarului despre carnea de pui („Jamie Oliver: Ce pui pe masă?”), difuzat de TVR 1 vineriea trecută, producţia realizată anul trecut rezumă efortul maestrului-bucătar britanic de a-şi lămuri conaţionalii de unde le vine carnea de porc de pe mese.

Mesajul lui Jamie e unul dublu: trataţi animalele mai bine şi cumpăraţi carne de porc britanică. Marea Britanie are standard mai ridicate de creştere a animalelor faţă de alte ţări europene (ca Danemarca, unde Jamie face o vizită exemplificativă), care cresc porcii în condiţii inumane, dar acestea din urmă ies mai câştigate pentru că scot pe piaţă carne mai ieftină.

Oliver promovează munca fermierilor britanici şi susţine că supermarketurile ar trebui să fie obligate prin lege să afişeze clar locul de provenineţă al cărnii şi modul în care au fost crescuţi porcii.

Citeşte textul integral în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton