Homepage  / Vedete / Vedete străine

Jane Fonda va fi premiată pentru întreaga carieră la ceremonia Globurilor de Aur

Jane Fonda va fi premiată pentru întreaga carieră la ceremonia Globurilor de Aur

de Redactia Tvmania

Jane Fonda (83 de ani) va primi premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră în cadrul celei de-a 78-a ediții a Globurilor de Aur, care va avea loc pe 28 februarie, informează deadline.com. 

 

Premiul Cecil B. DeMille onorează întreaga carieră a unui actor sau cineast și este decernat anual de către Asociația presei străine de la Hollywood, care acordă și Globurile de Aur. Anul acesta, trofeul îi va fi oferit actriței Jane Fonda. Fiica legendarului Henry Fonda și sora regretatului Peter Fonda (cunoscut mai ales pentru filmul-cult „Easy Rider”), îndrăgita actriță mai are în palmares două premii Oscar, pentru rolurile principale din filmele „Klute” (1972) și „Întoarcerea acasă” (1979) și șapte Globuri de Aur, dintre care două pentru filmele anterior menționate. De asemenea, Jane Fonda a primit premiul Institutului american de film pentru întreaga carieră în 2014 și premiul Stanley Kubrick pentru excelență în cinema, acordat în cadrul ceremoniei BAFTA din 2019. 

 

„De peste cinci decenii, munca lui Jane a fost amplificată de activismul său social neobosit, ea folosindu-și vocea pentru a aborda unele dintre cele mai importante probleme ale epocii noastre”, a declarat într-un comunicat Ali Sar, președintele Asociației presei străine de la Hollywood. „Talentul ei de netăgăduit i-a adus cea mai mare recunoaștere, dar, în timp ce viața sa profesională a avut numeroase cotituri, activismul ei a rămas de neclintit”, a mai spus acesta. 

 

Fanii lui Jane Fonda și ai serialului Netflix „Grace & Frankie”, lansat în 2015, o vor putea revedea în sezonul al șaptelea (și ultimul) al producției, care se va lansa anul acesta și va avea șaisprezece episoade. Cel mai recent lung metraj al actriței este „Clubul femeilor dezlănțuite” (2018), în care a jucat alături de Diane Keaton, Candice Bergen, Mary Steenburgen și Andy Garcia. 

 

Premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră le-a mai fost acordat în trecut lui Tom Hanks (care l-a primit în 2020), Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Robert De Niro, Audrey Hepburn, Harrison Ford, Jodie Foster, Sophia Loren, Sidney Poitier, Steven Spielberg, Denzel Washington, Robin Williams și mulți alții. 

 

Ceremonia Globurilor de Aur din 28 februarie va fi transmisă de postul NBC, dar nu se știe încă unde va avea loc, date fiind măsurile de distanțare și siguranță impuse de pandemie. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton