Homepage  / Știri / Vedete străine

Javier Bardem, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Actorul a protestat la Madrid

Javier Bardem, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Actorul a protestat la Madrid

de Cătălina Matei,

Laureat cu un premiu Oscar și nominalizat din nou anul acesta la premiile Academiei, Javier Bardem s-a alăturat unui protest care a avut loc la Madrid, împotriva invaziei Rusiei în Ucraina. Actorul de origine spaniolă și-a motivat participarea în semn de susţinere faţă de poporul ucrainean.

Pe 24 februarie, spaniolii au protestat în fața Ambasedei Rusiei din Madrid față de atacul Moscovei asupra Ucrainei. Printre protestari, presa internațională l-au suprins și pe Javier Bardem, Laureat cu un premiu Oscar și nominalizat din nou anul acesta la premiile Academiei, la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal” pentru prestația sa din „Being the Ricardos”.

„Mă aflu aici pentru a condamna acţiunilor războinice ale Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, a declarat actorul pentru Reuters, în timp ce era prezent la protestul la care au participat aproximativ o sută de oameni, mulţi purtând steagul albastru cu galben al Ucrainei.

Bardem în vârstă de 52 de ani a purtat o mască neagră, a discutat cu alţi protestatari şi a spus că se teme că invazia va declanşa o criză uriaşă a refugiaţilor.

https://www.youtube.com/watch?v=Or0WtVIBpPQ

„Este o invazie… Încalcă dreptul fundamental al Ucrainei la suveranitatea teritorială, dreptul internaţional şi multe alte lucruri”, a mai spus actorul de origine spaniolă.

Proteste similare au avut loc joi în alte ţări europene, inclusiv în Portugalia, care găzduieşte o mare comunitate ucraineană.

Ar putea câștiga Oscarul împreună cu soția

Pe 27 martie, când se vor decerna Premiile Oscar 2022, Javier Bardem și soția sa, Penelope Cruz, ar putea pleca acasă cu două stauete. Ambii actori sunt nominalizați: Javier la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal” pentru prestația sa din „Being the Ricardos”, iar Penelope este nominalizată la „Cea mai bună actriță într-un rol principal”, pentru „Parallel Mothers”. Și cum prestațiile celor doi au primit numeroase cronici favorabile… cei doi au șanse mari să câștige.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton