Homepage  / Vedete străine

Jean-Claude Van Damme vrea să își ia adio de la cinema

Jean-Claude Van Damme vrea să își ia adio de la cinema

de Mioara Tronaru,

Actorul belgian de 61 de ani vrea să mai facă un singur lungmetraj și-apoi să se „pensioneze”. Icon al filmelor de acțiune, Jean-Claude Van Damme își plănuiește ieșirea din scenă la scară mare.

După cum relatează Deadline, Jean-Claude Van Damme a anunțat că vrea să își ia adio de la cinema cu un ultim proiect, care vrea să fie un omagiu adus propriilor lui filme, cam în genul peliculei „JCVD”, din 2008.

Lungmetrajul se va numi „What’s My Name?” și va fi regizat de francezul Jérémy Zag. Va fi o combinație de viață profesională și personală a actorului și își dorește să ofere o concluzie lungii sale cariere în cinema-ul de acțiune.

Rolul principal îi aparține în mod evident lui Jean-Claude Van Damme, în propriul lui rol, dar îi vor fi alături și mulți dintre rivalii de pe ecran. Nu este vorba despre un documentar, ci are în spate o poveste.

Sinopsisul sună astfel: ajuns în comă după un accident de mașină, Van Damme se trezește amnezic și în imposibilitatea de a-i recunoaște pe cei din jur, începând chiar cu sine însuși. Revăzând diverse scene de luptă din legendara sa carieră, actorul începe o anchetă în căutarea identității și a sensului vieții sale. Iar aceasta vrea să fie ultima sa bătălie.

Scenariul va fi semnat de Nick Vallelonga („Green Book”) și Paul Sloan („Stilleto”), după o idee originală a lui Jean-Claude Van Damme.

Actorul își justifică astfel intențiile: „Vreau să părăsesc scena cu o revizuire a întregii mele cariere, începând cu «Bloodsport», filmul care mi-a adus celebritatea”, a declarat actorul pentru Deadline.

„Mi-ar plăcea să fie un nou «Bloodsport», dar la un nivel superior. Vom introduce fapte reale în poveste, lucruri care mi s-au întâmplat cu adevărat. Eu am plecat din Belgia și mi-am croit un drum până la Hollywood. Am gustat și din succes și din eșec”, a mai spus Jean-Claude Van Damme.

Regizorul Jérémy Zag a precizat: „Vor fi multe scene de acțiune și va fi un film de acțiune pentru marele public, în urma căruia Jean-Claude Van Damme va putea fi considerat un supererou”.

„What’s My Name?” va fi filmat la Paris, iar printre cei care vor participa la proiect se numără și Dolph Lungren, Michel Qissi și Bolo Yeung.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton