Homepage  / Vedete / Vedete străine

Jean-Marc Vallée, regizorul serialului „Big Little Lies” și al filmului „Dallas Buyers CLub”, a murit. Avea 58 de ani

Jean-Marc Vallée, regizorul serialului „Big Little Lies” și al filmului „Dallas Buyers CLub”, a murit. Avea 58 de ani

de Andra Stana,

Cineastul canadian Jean-Marc Vallée a murit la vârsta de 58 de ani, informează site-ul cotidianului american The New York Times, citat de agerpres.ro. Regizorul filmului „Dallas Buyers Club” şi al serialului HBO „Big Little Lies”, se afla în locuința lui din Quebec.

Regizorul producției „Big Little Lies” a murit. Jean-Marc Vallée avea 58 de ani

Celebrul regizor canadian a fost găsit decedat duminică în cabana lui de la periferia oraşului Quebec, capitala provinciei cu același nume.

Vestea decesului cineastului a fost confirmată de către agentul lui de presă. Bumble Ward a dezvăluit că moartea lui Jean-Marc Vallée s-a produs în mod neaşteptat. Nu se știe pentru moment cauza decesului.

A regizat „Dallas Buyers Club” și „Wild”

Jean-Marc Vallée a regizat „Dallas Buyers Club”, cu Matthew McConaughey în rolul principal, în anul 2013. Filmul a câştigat trei premii Oscar, inclusiv la categoriile „cel mai bun actor în rol principal” (Matthew McConaughey) şi „cel mai bun actor în rol secundar” (Jared Leto). Totodată, a fost nominalizat la alte trei categorii, inclusiv pentru cel mai bun montaj (Jean-Marc Vallée).

În anul următor, cineastul canadian a regizat filmul „Wild”, care le-a adus actriţelor Reese Witherspoon şi Laura Dern nominalizări la Oscar pentru rol principal şi pentru rol secundar.

Talentul regizorului Jean-Marc Vallée nu s-a limitat însă doar la marele ecran, mai scrie agerpres.ro. Cineastul s-a remarcat şi în televiziune. El a semnat regia unei producții de succes HBO, „Big Little Lies”/„Marile minciuni nevinovate”, cu Nicole Kidman şi Reese Witherspoon.

Jean-Marc Vallée s-a născut în oraşul Montreal pe 9 martie 1963. A studiat artele cinematografice la College Ahuntsic şi la Universitatea Quebec din Montreal. Cineastul avea doi fii, Alex şi Emile.

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton