Homepage  / Vedete / Vedete străine

Jennifer Hudson s-a identificat total cu Aretha Franklin. Cum au fost filmările peliculei „Respect”

Jennifer Hudson s-a identificat total cu Aretha Franklin. Cum au fost filmările peliculei „Respect”

de Redactia Tvmania

 

„Încă mai este în inima mea”, a declarat Jennifer Hudson pentru revista People despre Aretha Franklin, al cărei rol l-a jucat în filmul biografic „Respect”, care va avea premiera în decembrie. 

Laureată cu un premiu Oscar pentru rolul din „Dreamgirls” (2006), Jennifer Hudson (38 de ani) a fost aleasă de însăși Aretha Franklin pentru a-i juca rolul, cu puțin înainte de dispariția acesteia, în august 2018. 

„Pentru mine a fost un vis devenit realitate să o joc pe Aretha”, spune Jennifer, care povestește că în aprilie 2003, înainte să joace în «Dreamgirls» (care a făcut-o celebră – n.r.) sau măcar să se gândească la șansa de-a o interpreta pe Aretha, a cântat în deschiderea concertului ei din Merrillville, Indiana. „De atunci, i-am cântat deseori piesele și întotdeauna m-am emoționat ca și cum ar fi fost prima oară când o făceam”, a mai spus Jennifer despre artista care i-a fost mereu model. 

Pe 29 iunie, în cadrul ceremoniei premiilor BET (înființate în 2001, premiile „Black Entertainment Television” sunt acordate afro-americanilor sau altor minorități pentru contribuțiile în domenii precum muzică, actorie, sport ș.a. din anul precedent – n.r.), înainte de lansarea trailerului filmului „Respect”, Jennifer Hudson a interpretat piesa militantă „Young, Gifted and Black”, a Ninei Simone, în versiunea rearanjată de Aretha Franklin, iar asistența a putut constata identificarea ei perfectă cu Aretha, la care Jennifer a ajuns după o minuțioasă pregătire pentru rol. 

„Datorită acestui rol am început să iau lecții de pian. Aretha m-a trimis, practic, înapoi la școala de muzică, iar rolul ei mi-a adâncit pasiunea pentru învățarea unui instrument și pentru îmbogățirea exprimării mele prin muzică”, mai spune Jennifer.  

Liesl Tommy, regizoarea filmului „Respect”, care reprezintă deja una dintre cele mai așteptate premiere ale anului, a spus despre Jennifer Hudson că este unul dintre cele mai mari talente cu care a lucrat. „Amândouă ne-am apropiat cu modestie de figura Arethei, iar ea a fost tot timpul vedeta filmului, ne-am lăsat orice ego deoparte”. 

Acum, după câteva luni de la încheierea filmărilor, Jennifer Hudson spune: „Încă mă simt de parcă Aretha ar fi în inima mea. Sper că i-am împlinit așteptările. Dacă acum credeți că o respectați pe Aretha, așteptați să vedeți filmul, să-i aflați povestea și vă va crește sigur admirația pentru ea”. Filmul „Respect” îi mai are în distribuție pe Forest Whitaker, Audra McDonald, Marlon Wayans și Mary J. Blige. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton