Homepage  / Cinema

Jennifer Lawrence va juca în noul film al lui Paolo Sorrentino

Jennifer Lawrence va juca în noul film al lui Paolo Sorrentino

de Redactia Tvmania

Jennifer Lawrence (care împlinește 31 de ani pe 15 august și pe care n-am mai văzut-o de ceva timp într-un nou rol) va juca rolul celebrei impresare Sue Mengers în noul film al apreciatului regizor Paolo Sorrentino, informează deadline.com. 

Talentata Jennifer Lawrence, pe care n-am mai văzut-o din 2019, de la „X-Men: Dark Phoenix” încoace, va juca rolul lui Sue Mengers, una dintre cele mai celebre impresare de la Hollywood, într-un film biografic care se anunță grandios. 

Scenariul filmului va fi scris de Lauren Schuker Blum și Rebecca Angelo, împreună cu reputatul John Logan („Gladiatorul”, „Aviatorul”, „Spectre”, „007: Coordonata Skyfall”, „Hugo”), de trei ori nominalizat la Oscar. Povestea o va avea în centru pe Sue Mengers, impresara a nenumărați actori și regizori dintre cei mai influenți și importanți din Hollywoodul anilor ’60, ’70 și ’80. O personalitate extrem de puternică și activă, Sue Mengers a reușit, în acea perioadă, să depășească barierele selectului club masculin de impresari de la Hollywood și să strălucească într-o ocupație în care nimeni nu credea că o femeie poate avea atâta succes. 

Printre numele reprezentate de Sue Mengers în acei ani s-au numărat Barbra Streisand, Candice Bergen, Peter Bogdanovich, Michael Caine, Dyan Cannon, Cher, Joan Collins, Brian De Palma, Faye Dunaway, Bob Fosse, Gene Hackman, Sidney Lumet, Ali McGraw, Steve McQueen, Mike Nichols, Nick Nolte, Tatum O’Neal, Ryan O’Neal, Anthony Perkins, Burt Reynolds și Cybill Shepherd.

Sue Mengers a murit în 2011, la 79 de ani , iar viața ei spectaculoasă a inspirat deja o piesă de teatru într-un act scrisă tot de John Logan (care este și dramaturg), „I’ll Eat You Last: A Chat with Sue Mengers” (2013), cu Bette Midler în rolul principal. Sue Mengers era cunoscută pentru devotamentul față de clienții săi, cărora le obținea salarii impresionante și pe care îi promova sclipitor. 

Ea a fost cea care le-a transformat în staruri, din tinere actrițe aspirante, pe Ali McGraw, Dyan Cannon, Faye Dunaway, Candice Bergen sau Cybill Shepherd. Cu toate acestea, tranzacțiile dure și chichițele contractuale nu erau specialitatea lui Mengers, care a început să-și piardă clienții în anii ’70-’80, când la Hollywood lucrurile s-au schimbat simțitor.

În trecut, Deadline a mai scris despre un film despre Sue Mengers care urma să fie regizat de Morgan Spurlock, în 2016, și să ecranizeze bestsellerul lui Brian Kellow „Can I Go Now: The Life of Sue Mengers, Hollywood’s Superagent”, însă totul a rămas în stadiul de proiect. 

Viitorul film care o va avea în centru pe Sue Mengers are deja câteva nume promițătoare în echipă. Excelentul scenarist și regizor italian Paolo Sorrentino este unul dintre cei mai apreciați cineaști ai momentului. Autor al unor producții precum „Il Divo”, „Marea frumusețe” / „La grande bellezza” (care a primit Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2014), „Tinerețe” / „Youth” sau „Tânărul papă” / „The Young Pope”, acesta a realizat recent filmul „Mâna lui Dumnezeu”/ „The Hand of God” (2021), selectat în cadrul competiției la Festivalul de la Veneția de anul acesta. Filmul urmărește povestea unui băiat, Fabietto Schisa (Filippo Scotti), în tumultuosul Napoli al anilor ’80, orașul natal pe care regizorul îl descrie cu tandrețe și nostalgie.

Pe Jennifer Lawrence, premiată cu Oscar pentru rolul principal din „Scenariu pentru happy-end” / „Silver Linings Playbook” / (2012), urmează să o vedem în comedia regizată de Adam McKay „Don’t Look Up”, care se va lansa pe Netflix în cursul acestui an. Ea îi are ca parteneri pe Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Chris Evans, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Matthew Perry și Ron Perlman.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton