Homepage  / Vedete / Vedete străine

Jennifer Lopez, dată în judecată pentru o fotografie cu ea și Alex Rodriguez

Jennifer Lopez, dată în judecată pentru o fotografie cu ea și Alex Rodriguez

de Redactia Tvmania

Jennifer Lopez a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor după ce, în 2017, a postat pe Instagram Story o imagine cu ea și Alex Rodriguez.

 Potrivit documentelor depuse la tribunal de agenția Splash News and Picture, imaginea o prezintă pe starul din filmul Hustlers ținându-se de mână cu logodnicul ei în timpul unei plimbări prin New York. Agenția susține în acele documente că este proprietarul exclusiv al imaginii și deține drepturile de autor.

„Lopez a folosit imaginea fără autorizație sau permisiune de la reclamant ca să facă acest lucru”, se arată în documente. „Mai exact, Lopez sau cineva care a acționat în numele ei, a copiat fotografia și a distribuit-o pe Instagram, pe contul @jlo, într-un story postat pe 7 noiembrie 2017”. Aceleași documente arată și faptul că Lopez a fost notificată de faptul că a încălcat drepturile de autor prin intermediul reprezentanților ei, printr-o scrisoare oficială trimisă pe data de 12 decembrie 2017.

Compania care a dat-o în judecată pe Lopez cere daune în valoare de 150.000 de dolari și interzicerea ca Lopez și echipa ei să mai posteze vreodată acea imagine.

„Fotografia este creativă, distinctă și valoroasă”, se mai arată în documentele de la tribunal.

„Datorită statutului de celebritate al subiectului și calității și imaginii, reclamantul (și fotograful pe care îl reprezintă) se aștepta să câștige profit din licențierea fotografiei. Folosirea neautorizată de către reclamată aduce daune pieții existente sau viitoare ale fotografiei. Postarea de pe Instagram a făcut ca fotografia să fie disponibilă imediat zecilor de milioane de followers și consumatori de știri de entertainment, care, în alte condiții ar fi fost interesați să vadă versiunea licențiată a fotografiei în revistele și ziarele care sunt clienții reclamantului”.

Nu este prima dată când o celebritate este dată în judecată pentru că a postat pe rețelele de socializare o imagine cu ea însăși. Gigi Hadid a fost dată recent în judecată din același motiv, din cauza unei imagini cu ea și fotul ei iubit, Zayn Malik.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton