Homepage  / Știri

Jim Carrey, sancționat de Rusia. De ce îi este interzis să pătrundă pe teritoriul țării

Jim Carrey, sancționat de Rusia. De ce îi este interzis să pătrundă pe teritoriul țării
9

de Roxana Mirea,

Jim Carrey și Margaret Atwood, autoarea romanului „Povestea slujitoarei” au fost adăugați pe lista persoanelor cărora li s-a interzis intarea în Rusia. Cei doi fac parte din cei 100 de canadieni care au fost adăugați pe lista persoanelor cărora li s-a interzis intrarea în țară ca răspuns la sancțiunile impuse Rusiei de către Canada.

Jim Carrey și Margaret Atwood, puși pe lista neagră a Rusiei

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că 100 de canadieni au fost adăugați pe lista persoanelor cărora li s-a interzis intrarea în țară, ca răspuns la sancțiunile impuse de Canada împotriva Rusiei, potrivit ABC News.

O declarație a ministerului a precizat că scriitoarea Margaret Atwood, actorul Jim Carrey și Amy Knight, un cunoscut istoric al KGB, se află pe lista neagră. Sancţiunile Canadei au vizat în octombrie jurnalişti şi actori ruşi.

Sonic The Hedgehog 2 Premiere – LAIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 9

Această decizie a fost luată ca răspuns la „practica regimului premierului Justin Trudeau de a impune sancţiuni liderilor, politicienilor, parlamentarilor (…), jurnaliştilor şi personalităţilor culturale din Rusia”, a explicat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, potrivit digi24.ro.

FWROIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  5 / 9

De asemenea, printre cei care au primit interdicţie de intrare în Rusia se numără și jurnaliştii Paul Workman de la postul de televiziune CTV şi Margaret Evans de la CBC, Caroline Xavier, şefa Centrului de securitate pentru telecomunicaţii, precum şi mai multe personalităţi canadiene de origine ucraineană.

Cele 100 de persoane cărora li s-a interzis intrarea pe teritoriul Rusiei au fost acuzate de regimul de la Moscova că sunt „direct implicate în formarea unei politici agresive antirusești”, scrie AFP.

De la începutul ofensivei din Ucraina, de pe 24 februarie, Canada a sancționat peste 1.400 de persoane și entități din Rusia, Ucraina și Belarus. De asemenea, în octombrie, Canada a impus sancţiuni mai multor jurnalişti şi mass-media din Rusia, precum şi actorilor consideraţi „complici în campania de dezinformare” din jurul conflictului din Ucraina.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton