Homepage  / Oscar

Jimmy Kimmel va prezenta gala premiilor Oscar 2023

Jimmy Kimmel va prezenta gala premiilor Oscar 2023

de Andreea Hentea,

Cea de-a 95-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc pe 12 martie, are deja o gazdă, care nu este la primul eveniment de acest fel. Oscarurile de anul viitor vor fi prezentate, pentru a treia oară, de cunoscutul Jimmy Kimmel, scrie deadline.com.

Academia Americană de Film l-a desemnat, împreună cu rețeaua ABC, pe Jimmy Kimmel ca gazdă a ceremoniei de duminică, 12 martie 2023, în cea mai strălucitoare seară a anului de la Hollywood.

Cunoscuta gazdă a emisiunii de noapte „Jimmy Kimmel Live” a mai prezentat ceremonia Oscarurilor în 2017 și în 2018. La ediția din 2018 audiențele au scăzut, iar Oscarurile au rămas fără gazdă în 2019, 2020 și 2021 (când pandemia a lovit și ea, iar gala a avut cele mai mici audiențe din istorie).

Surprize pentru Jimmy Kimmel

La ceremonia din 2017, Warren Beatty și Faye Dunaway au primit plicul greșit și au anunțat „La La Land” ca fiind câștigătorul la categoria Cel mai bun film, pentru ca apoi să fie corectați, într-un moment jenant, de către unul dintre producătorii filmului respectiv, care a deschis plicul corect, dezvăluind că a fost o greșeală și că „Moonlight” era adevăratul câștigător.

S-a creat atunci un moment de haos total pe scenă, iar Kimmel era chiar în mijlocul lui. Totuși, el s-a întors în anul următor pe scena de la Dolby, la fel ca Warren Beatty și Faye Dunaway. Cei doi veterani actori au prezentat din nou categoria Cel mai bun film (câștigată de „The Shape of Water”), dar fără vreun alt incident.

De ce e dorit Kimmel de producători

„Suntem foarte încântați să îl avem pe Jimmy, pentru a treia oară, pe această scenă globală. Știm că va fi amuzant și pregătit pentru orice”, au declarat Glenn Weiss și Ricky Kirshner, producătorii executivi și showrunnerii galei Oscarurilor din 2023.

„Întoarcerea lui Jimmy Kimmel ca gazdă a Oscarurilor este un vis devenit realitate. După cum vedem în fiecare seară, în cadrul propriului său show, Jimmy poate gestiona orice situație, atât cu emoție, cât și cu umor, și știm că va oferi amuzamentul, dar și atmosfera de sărbătoare caracteristice premiilor Oscar”, a declarat Craig Erwich, președinte al ABC Entertainment, Hulu & Disney.

Despre prezența sa, pentru a treia oară, ca gazdă, pe scena Oscarurilor, Kimmel a spus: „A fi invitat să găzduiești premiile Oscar pentru a treia oară este fie o mare onoare, fie o capcană. În orice caz, îi sunt recunoscător Academiei fiindcă m-a solicitat imediat după ce toți cei buni au refuzat”.

Recordurile lui Kimmel

Kimmel a semnat recent o prelungire de trei ani a contractului pentru show-ul său, „Jimmy Kimmel Live”, început în 2003, care se va difuza până în 2026. Jimmy Kimmel devine, astfel, una dintre cei mai longevive gazde de talk-show din istoria televiziunii americane. Mai are ceva până să îl egaleze pe legendarul Johnny Carson, care a găzduit „The Tonight Show” timp de trei decenii, iar ceremonia Oscarurilor de cinci ori, dar este, categoric, un câștigător în materie de popularitate.

Printre producătorii executivi ai celei de-a 95-a ediții a premiilor Oscar se va număra și Molly McNearney, nu doar scenaristă și producătoare a talk-show-ului „Jimmy Kimmel Live”, ci și soția lui Jimmy Kimmel din 2013, cu care are doi copii.

Cea de-a 95-a ediție a premiilor Oscar va avea loc duminică, pe 12 martie, la Dolby Theatre din Hollywood și va fi transmisă în direct la postul ABC și în peste 200 de țări din lume.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton