Homepage  / Seriale coreene

„Jocul calamarului” de la Netflix, patru nominalizări la SAG Awards 2022

„Jocul calamarului” de la Netflix, patru nominalizări la SAG Awards 2022

de Mioara Tronaru,

După ce a câștigat publicul și un Glob de Aur (pentru performanța veteranului actor Oh Yeong-su), „Squid Game” continuă seria de confirmări, obținând patru nominalizări la cea de-a 28-a ediție a Screen Actors Guild (SAG) Awards.

Săptămâna trecută, au fost anunțate nominalizările pentru SAG Awards, iar serialul coreean de la Netflix, „Squid Game”, a devenit prima producție în altă limbă decât engleza care a fost vreodată nominalizată pentru vreun trofeu. (În 2020, același lucru l-a realizat și „Parasite”, la categoria lungmetraj.)

Serialul coreean care a devenit un hit mondial anul trecut, „Squid Game”, tradus în română „Jocul calamarului”, a primit patru nominalizări la premiile Gildei Actorilor, la categoriile: cea mai bună distribuție într-un serial-dramă, cel mai bun actor – Lee Jung-jae, cea mai bună actriță – Kang Sae-byeok, cea mai bună interpretare a unei echipe de cascadori.

Cea mai bună distribuție

Este categoria cea mai importantă a premiilor Screen Actors Guild Awards, iar serialul coreean se luptă pentru trofeu alături de producții celebre precum: „The Handmaid’s Tale”, „The Morning Show”, „Succession” sau „Yellowstone”.

Cel mai bun actor

La categoria cel mai bun actor într-un serial-dramă, Lee Jung-jae se află alături de Brian Cox („Succession”), Billy Crudup („The Morning Show”), Kieran Culkin („Succession”) și Jeremy Strong („Succession”).

Cea mai bună actriță

În același timp, Jung Ho Yeon, manechinul care a interpretat rolul imigrantei ilegale din Coreea de Sud, a fost nominalizată pentru primul rol din cariera sa alături de actrițe confirmate precum: Jennifer Aniston („The Morning Show”), Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”), Sarah Snook („Succession”) și Reese Witherspoon („The Morning Show”).

Cea mai bună echipă de cascadori

Iar ultima nominalizare obținută de „Squid Game” a fost aceea pentru cea mai bună interpretare a unei echipe de cascadori. Serialul de la Netflix se „bate” pentru trofeu cu alte seriale precum: „Cobra Kai”, „The Falcon and the Winter Soldier”, „Loki” și „Mare of Easttown”.

Gala Screen Actors Guild

Cea de-a 28-a ediție a premiilor Screen Actors Guild, care recompensează cele mai bune realizări în film și televiziune pentru anul 2021, va avea loc pe 27 februarie 2022, la Barker Hangar din Santa Monica, California. Ceremonia va fi transmisă în direct pe TNT și TBS.

„Squid Game”, „Jocul calamarului”, este în continuare disponibil pe Netflix.

Puteți vedea trailer-ul aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton