Homepage  / Filme Online

Criza vârstei de mijloc l-a lovit pe John Turturro la 50 de ani. Actorul poate fi văzut acum în „Severance”, pe Apple TV+

Criza vârstei de mijloc l-a lovit pe John Turturro la 50 de ani. Actorul poate fi văzut acum în „Severance”, pe Apple TV+

de Mioara Tronaru,

John Turturro (care va împlini 65 de ani pe 28 februarie), autorul unor roluri memorabile din filme precum „The Big Lebowski”, „O Brother, Where Art Thou?” sau „Transformers”, a câștigat un Emmy în 2004, la vârsta de 47 de ani, pentru Guest Actor, în serialul de comedie „Monk”. Dar asta nu l-a ajutat prea mult, pentru că, trei ani mai târziu, voia să lase totul baltă și să se înscrie la medicină.

Într-un interviu pentru site-ul francez Premiere, John Turturro a dat detalii despre criza cu care s-a confruntat cu ceva ani în urmă.

„Când am trecut de hotarul de 50 de ani, m-am dus la doctor și i-am spus că vreau să mă întorc pe băncile școlii. Voiam să las totul în urmă și să mă apuc de facultatea de medicină! Atunci, el mi-a explicat cât durează studiile… Și măcar dacă aș fi avut vreun talent la știință… Dar eu i-am spus că am sentimentul că ar trebui să fac altceva. Ceva mai util pentru cei din jur, cu mai multă substanță decât meseria de actor. Apoi, doctorul mi-a spus că și meseria mea are un impact asupra oamenilor, că îi ajută să se simtă mai bine când sunt deprimați… Mă rog, mi-a ținut un adevărat discurs. Și-apoi mi-a dat și lovitura de grație: mi-aș fi terminat studiile la vârsta pensionării, deci oricum nu avea niciun sens”, a povestit amuzat actorul.

Criza sa avea însă rădăcini adânci. „Să știți că eram destul de serios. Cred că toată lumea trece prin faza asta. La un moment dat, îți dai seama că tot ce faci este stupid și fără rost. Cu toate aceste ceremonii de dat premii… Cinstit vorbind acum, profesorii nu ar avea dreptul la niște premii? Există Oscarul pentru cel mai bun profesor? Nu! Și totuși, un profesor dă o viață peste cap. Te poate influența decisiv. Eu am deseori impresia că meseria mea e un circ. De aceea fac și teatru din când în când. Pentru că teatrul este cu adevărat o provocare profesională! Trebuie să înveți niște texte dificile. Am făcut Cehov, Beckett, Shakespeare… Câteodată am nevoie să fac asta, să mă regăsesc pe mine însumi”, a mărturist John Turturro.

Despre ce e vorba în „Severance”

Cea mai nouă producție în care poate fi văzut John Turturro este serialul „Severance”, de la Apple TV+, regizat de Ben Stiller și Aoife McArdle.

Producția a avut premiera pe 18 februarie 2022 și a fost primită cu ovații și de public și de critică. Este povestea unei societăți utopice în care salariații acceptă, de bună voie, să li se facă o mică operație pe creier prin care li se separă concret viața privată de cea profesională. Din distribuție, mai fac parte: Adam Scott, Zach Cherry, Britt Lower, Christopher Walken, Patricia Arquette.


John Turturro are rolul unui simplu funcționar de birou, dar nu și-ar face niciodată o astfel de operație pe creier! „Nu, nu aș accepta niciodată așa ceva! Chiar dacă cred că este indispensabil să îți separi viața profesională de cea personală.

Pentru că poate fi obositor și ajungi să fii copleșit. Când stai cu familia și gândurile tale încep să se îndrepte către grijile legate de muncă… Toată lumea a pățit asta.

Drumul de la serviciu acasă îți oferea prilejul de a-ți repune gândurile în ordine. Doar că cu noul COVID și cu telemunca, asta nu mai funcționează”, spune actorul.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton