Homepage  / Televiziune

Joseph Hadad: „Cel puțin o dată pe săptămână gătesc pește”. Care e rețeta preferată a juratului „Masterchef”

Joseph Hadad: „Cel puțin o dată pe săptămână gătesc pește”. Care e rețeta preferată a juratului „Masterchef”

de Vasilica Rogozanu,

Cu o experiență de mai bine de 45 de ani în bucătărie, chef Joseph Hadad („Masterchef”) are un sfat pentru pasionații de gătit: să nu renunțe!

Tvmania: În „Masterchef: Restul e plăcere”, vă întreceți cu colegii FOA și Radu Dumitrescu la gătit. Care sunt atuurile dumneavoastră în raport cu ceilalți colegi?

Cred că experiența mea de mai mult de 45 de ani în bucătărie, precum și dorința de a învăța constant ceva nou.

Cine este cel mai supărăcios/supărat dacă pierde?

Nu știu cine este cel mai supărăcios, însă, cu siguranță, cel mai coleric sunt eu. 

Care este atmosfera la filmări?

La filmări atmosfera este una tonică și plină de momente amuzante, râdem mult și asta ne ajută să trecem peste zilele lungi și grele. Evident, nu lipsesc nici situațiile mai stresante, cu nervi, însă, acele momente plăcute fac diferența.

Ce alimente nu lipsesc niciodată din frigiderul dumneavoastră?

În frigiderul meu veți găsi întotdeauna fructe și legume, ingrediente atât de benefice pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Ce vă place să gătiți în mod special? 

Cel puțin o dată pe săptămână gătesc pește și nu mă abat niciodată de la acest obicei, deoarece cred că este un ingredient care mă reprezintă. Una dintre rețetele mele preferate, cu pește, este haraimi.

Ce fel de mâncare nu v-a ieșit niciodată, în ciuda încercărilor? 

Ha-ha, m-ați nimerit aici. Într-adevăr, există un fel de mâncare ce nu îmi iese niciodată, și anume chiftelele mamei cu sos de curcuma și lămâi. Oricât aș încerca, nu reușesc să nimeresc gustul.

Mai ales acum, în vremuri ca acestea, trebuie să fim atenți la risipa alimentară. Ce faceți dumneavoastră în acest sens, pentru a nu arunca mâncare?

În primul rând, atunci când merg la cumpărături, cumpăr doar strictul necesar pentru 2-3 zile. Nu achiziționez alimente în exces pentru acasă, pentru că petrec foarte mult timp la restaurant și deoarece gătesc doar pentru mine și Lipaz. Dacă se întâmplă, totuși, să rămân cu ingrediente, pentru a evita risipa alimentară, le folosesc pentru a face supă.

Ce sfaturi i-ați da cuiva care este total nepriceput în bucătărie?

Depinde. Dacă văd că este nepriceput, însă are acea dorință în suflet, l-aș sfătui să muncească mult, să nu renunțe, pentru că nu toți ne naștem cu talent în arta bucătăriei. Dar dacă există pasiune, responsabilitate și putere de muncă, sunt convins că se poate!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton