Homepage  / Seriale / Seriale coreene

„Prinţul Ju-mong”, un nou serial din valul coreean

„Prinţul Ju-mong”, un nou serial din valul coreean

de Redactia Tvmania

Un nou serial din valul coreean care a sedus telespectatorii români a început la TVR 1: „Legendele palatului: Prinţul Ju-mong” spune o poveste inspirată din istorie şi modernizată cu scene de luptă, rochii de mătase şi intrigi de palat.

.

Din 22 noiembrie, postul naţional de televiziune continuă „epopeea coreeană” începută anul trecut cu „Giuvaerul palatului”.

Produs în Coreea de Sud şi difuzat în 2006-2007, „Legendele palatului: Prinţul Ju-mong” trebuia să aibă 60 de episoade, dar a prins extrem de bine la publicul coreean: a fost constant pe primul loc în audienţe (ratingul mediu era de 40,9) şi a câştigat multe premii pe plan local, astfel încât a fost prelungit la 81 de episoade.

În centrul scenariului (difuzat în peste 20 de ţări din lume) stă regele Dongmyeong (născut Ju-mong), fondatorul regatului coreean Goguryeo, care a domnit între anii 37 şi 19 î.Hr. Deoarece nu se ştiu prea multe detalii istorice despre Jumong, scenariul a adaptat povestea mai realist, punând accentul pe călătoria de autodescoperire a acestuia.

.

Destinul unui erou

Povestea începe în 108 î.Hr., când soldatul Hae Mosu (Heo Joon-ho) se aliază cu prinţul moştenitor al regatului Buyeo, Geum Wa (Jeun Kwang-ryeul), pentru a scăpa regatul de abuzurile imperiale. Rănit în luptă, Hae Mosu este îngrijit de Yu Hwa (Oh Yeon-soo), de care se îndrăgosteşte. Cei doi au un copil, Ju-mong (Song Il Gook), care creşte în regatul Buyeo, şi trece drept fiul lui Geum Wa, care o ia drept concubină pe Yu Hwa.

Urmărit de propriile greşeli şi de ura fraţilor săi vitregi, Daeso (Kim Seung soo) şi Yeongpo (Won Ki-joon), Ju-mong este alungat din palat şi urmărit de asasinii plătiţi de fraţii lui, fiind nevoit să se maturizeze brusc. Descoperindu-şi adevărata identitate, Ju-mong îşi propune să îndeplinească misiunea pe care tatăl său nu a putut să o ducă la capăt.

De-a lungul celor 81 de episoade, Ju-mong devine un erou de legendă, care reuneşte triburile aflate sub opresiunea Chinei Imperiale într-un regat unitar. Evident, nu lipseşte nici iubirea: protagonistul se iubeşte cu tânăra So Seo-no (Han Hye-jin), care face parte dintr-un clan de negustori, şi alături de care devine  primul rege al regatul Goguryeo, în anul 37 î.Hr.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton