Homepage  / Ultimul număr

Julian Assange, omul din spatele WikiLeaks care a băgat spaima în politicieni

Julian Assange, omul din spatele WikiLeaks care a băgat spaima în politicieni

de Redactia Tvmania

Revoluţia WikiLeaks

În mai puţin de cinci ani, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a reuşit să se pună rău cu mai toate superputerile lumii prin publicarea de documente secrete şi a dus internetul într-o nouă etapă a evoluţiei sale.

Organizaţia nonprofit WikiLeaks a lansat controversatul site, wikileaks.org (care şi-a schimbat de mai multe ori adresa), în toamna anului 2006.

Documentele clasificate puse la dispoziţia utilizatorilor de internet au scos la iveală tot felul de informaţii, care mai de care mai interesante: piratarea Google în China a fost realizată sub tutela autorităţilor; Vaticanul s-a opus aderării unui stat musulman, Turcia, la Uniunea Europeana; unii politicieni europeni sunt manipulaţi de Washington; procedurile neorodoxe folosite în închisoarea de la Guantanamo Bay; manualele privind ierarhia şi modul de promovare în cadrul Bisericii Scientologice sau faptul că Iranul îi susţine financiar şi prin alte mijloace pe talibani etc.

Cât priveşte ţara noastră, am aflat prin intermediul WikiLeaks că secretarul de stat american Hillary Clinton a cerut informaţii despre vulnerabilităţile politicienilor români. În 2004, fostul comisarul european pentru Relaţii Externe, Chris Patten, aprecia că România este o „ţară sălbatică”.

Citeşte textul integral  în revistă

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton