Homepage  / Vedete străine

Julianne Moore, afectată de standardele de frumusețe de la Hollywood. Ce spune despre procesul de îmbătrânire

Julianne Moore, afectată de standardele de frumusețe de la Hollywood. Ce spune despre procesul de îmbătrânire
7

de Roxana Mirea,

Julianne Moore a vorbit despre standardele de frumusețe de la Hollywood și despre modul în care acestea au afectat-o în trecut. Vedeta premiată cu Oscar a acordat un interviu pentru Sunday Times și a explicat cum, în ciuda carierei sale de un succes incontestabil, s-a confruntat cu numeroase critici și remarci umilitoare la adresa înfățișării sale.

Julianne Moore, victoma standardelor de frumusețe de la Hollywood

La începutul cariererei sale, Julianne Moore a fost o victimă a standardelor de frumusețe de la Hollywood.

Cineva din industria cinematografică mi-a spus: „Ar trebui să încerci să arăți mai frumoasă””, a împărtășit ea. „Eu am spus: „Nu știu dacă pot””. Julianne Moore a explicat că industria cinematografică este „o afacere în care este implicată modul în care arăți”, însă consideră că „frumusețea și drăgălășenia sunt subiective”.

Părul meu roșcat m-a făcut să mă simt ca un outsider în creștere… roșcatele reprezintă 2% din populația globală. Nimeni nu vrea să se simtă ca și cum ar fi în minoritate, mai ales când este un copil”, a spus Moore, explicând că a învățat să își privească unicitatea cu alți ochi, potrivit etonline.com.

Acum, mă simt foarte bine în pielea mea, cu părul și pistruii mei”, a spus ea, recunoscând, „dar există încă o parte din mine care ar prefera să fie o blondă bronzată”.

Jury Photocall – 79th Venice International Film Festival 22300Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Julianne Moore, despre procesul de îmbătrânire

Julianne Moore s-a destăinuit anterior despre stigmatul aparențelor și mai ales al îmbătrânirii în lumea mondenă. Într-un interviu acordat revistei As Ifmagazine în 2021, Moore a vorbit despre judecata inerentă care înconjoară termenul „îmbătrânire grațioasă”.

Există atât de multă judecată inerentă în termenul „îmbătrânire grațioasă””, a declarat ea pentru revistă. „Există un mod negrațios de a îmbătrâni? Nu avem o opțiune, bineînțeles. Nimeni nu are o opțiune cu privire la îmbătrânire, așa că nu este un lucru pozitiv sau negativ, pur și simplu este. Face parte din condiția umană, așa că de ce vorbim mereu despre asta ca și cum ar fi ceva asupra căruia avem control?”

Când vine vorba de îmbătrânire, Moore spune că urmează filozofia lui Helen Mirren, potrivit căreia „îmbătrânirea este o cerință a vieții, fie îmbătrânești, fie mori tânăr”. Ea a declarat pentru revistă că vrea ca oamenii să se gândească la îmbătrânire dintr-o altă perspectivă.

Cred că, în copilărie, ni se spune că trebuie să continuăm să creștem prin școală, poate să mergem la facultate și apoi, după ce se termină școala, ideea de creștere s-a terminat”, a explicat ea. „Dar, mai avem toată viața asta de trăit. Cum continuăm să ne provocăm în continuare, să ne interesăm, să învățăm lucruri noi, să fim mai de ajutor altora, să fim persoana de care prietenii și familia au nevoie sau pe care o doresc? Cum continuăm să evoluăm? Cum navigăm prin viață pentru a avea experiențe și mai profunde? Despre asta ar trebui să fie îmbătrânirea.”

„Cred că este timpul ca lucrurile să se schimbe și este fantastic că aceste comportamente nu mai sunt tolerate”, a adăugat ea. „Vechea ierarhie este dezasamblată.”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton