Homepage  / Cinema

”Jurassic World”: Ce știm până acum…

”Jurassic World”: Ce știm până acum...

de Redactia Tvmania

”Jurassic World”, cel de-al patrulea film din seria ”Jurassic Park”, va avea premiera în cinematografe pe 12 iunie 2015.

Asta înseamnă 14 ani de când a apărut ”Jurassic Park III” și 22 de ani de când universul ”Jurassic Park” a intrat în viețile noastre. Dar, gândindu-ne cum a fost targetat primul film – ”O aventură pentru care au trebuit să treacă 65 de milioane de ani”, ne putem considera chiar norocoși.

”Jurassic World” se inspiră tot din povestea semnată de Michael Crichton, aceea a parcului populat cu dinozauri clonați, iar Colin Trevorrow ocupă scaunul de regizor pe care altădată stătea Steven Spielberg, care e acum producător.

 

Deci, iată ce se știe despre ”Jurassic World” până acum…

12 ianuarie 2013

Confirmarea pentru ”Jurassic Park 4” încinge internetul. Este avansată o dată a premierei, pentru iunie 2014. Fanii sunt în delir!

Martie 2013

Colin Trevorrow este anunțat ca regizor. Știrea a fost ”ciripită” de unul dintre producători, Frank Marshall, care a postat pe contul său de twitter: ”Avem regizor pentru , Colin Trevorrow, un extraordinar cineast tânăr care înțelege și respectă lumea numită Jurassic Park”.

Trevorrow și-a făcut debutul în 2012 cu premiatul ”Safety Not Guaranteed”, în care au jucat Aubrey Plaza, Mark Duplass și Jake Johnson.

În același timp, regizorul original al seriei cu dinozauri, Steven Spielberg, devine producător executiv.

Mai 2013

Zvonuri: Jurassic Park 4 nu se mai face.

Două posturi pe twitter sugerează faptul că filmul a fost abandonat. Dean Sherriff, din echipa tehnică a filmului, a ciripit simplu: “nu se mai face”. Tom Smoyer, un coleg al lui, a adăugat: “Hollywood-ul face, dar și distruge vise. La revedere ”.

Liniștește lucrurile regizorul Colin Trevorrow care spune că nu este nicio problemă și le cere fanilor să se alăture proiectului spunându-și propriile lor idei.

Iulie 2013

Colin Trevorrow vorbește despre filmele anterioare.

”Suntem categoric onorați de tot ceea ce a fost înainte… Suntem foarte încântați să știm că generații întregi au iubit aceste filme și suntem tot timpul în contact cu acești fani. Nu este vorba despre noi, despre carierele noastre, ci despre a face un film care să fie capabil să stea alături de prima peliculă a seriei”, a spus regizorul la ediția din 2013 a Saturn Awards.

”Avem o echipă foarte mică deocamdată care lucrează acum pentru film. Este incredibil că îl avem alături pe Steven [Spielberg], care știe atât de multe lucruri și înțelege atât de bine limbajul poveștii. Nu este un simplu director executiv. Chiar încearcă să facă din acest film cel mai bun posibil”, adaugă Trevorrow.

Septembrie 2013

”Jurassic Park 4” devine ”Jurassic World”.

Cea de-a patra aventură a dinozaurilor din timpurile noastre își schimbă numele din ”Jurassic Park 4” devine ”Jurassic World”. După tot felul de zvonuri, data oficială de lansare se împinge cu un an și se stabilește pentru 12 iunie 2015. Universal anunță știrea.

Noiembrie 2013

Mai multe zvonuri despre scenariu încep să circule pe net.

Foarte puține dintre acestea s-au confirmat până acum. Cele mai simpatice vorbeau despre niște dinozauri acvatici. Dar regizorul Trevorrow nu ”suflă” nimic, se mulțumește să constate că ”Jurassic World” va avea premiera la 22 de ani după ”Jurassic Park”.

În plus, un trailer fals apare online.

Trailer-ul este făcut în așa fel încât să pară că a fost extras din camera de montaj. Website-ul Jurassic World contraatacă spunând că filmările nu au început încă…

Ianuarie 2014

Chris Pratt primește rolul principal.

Actorul va interpreta rolul lui Owen, un fost militar cam spurcat la gură.

Eroul din ”The Zero Dark Thirty” și ”Gardienii galaxiei” a declarat pentru QMI Agency Sunday că franciza cu dinozauri a fost ”Star Wars”-ul lui: “ a fost un fel de pentru mine. Am stat la cozi la cinematografe pentru a-l vedea, știu fiecare secvență, l-am văzut de atât de multe ori… acesta este marele meu film! Cred că aveam 13 sau 14 ani când a avut premiera și a fost pentru mine o foarte mare chestie să fiu părtaș la așa ceva, ca să nu mai vorbim că o să și joc în film! Sunt extraordinar de încântat!”.

Februarie 2014

Au fost dezvăluite locațiile de filmare.

”Jurassic World” urma să fie filmat în Hawaii, Oahu și Kauai, apoi în Louisiana.

Trevorrow a postat pe twitter câteva poze din expedițiile de prospectare a terenului pentru filmări, inclusiv cu fermecătoare Nublar.

Martie 2014

Casting pentru negativi.

Mda, dinozaurii nu sunt singurii de care trebuie să ne temem în Jurassic Park. Actorul din ”Lege și ordine: Intenții criminale”, Vincent D’Onofrio îl interpretează pe directorul financiar al Patel Corporation, compania care finanțează Jurassic World.

Irrfan Khan, care a jucat în ”Viața lui Pi” și ”Vagabondul milionar”, va interpreta un angajat la lui D’Onofrio, Patel.

Între timp, Trevorrow confirmă faptul că, spre disperarea fanilor, actorii favoriți nu se vor întoarce pe platouri. Adică nu-i vom vedea nici pe Jeff Goldblum, nici pe Sam Neill, nici pe Laura Dern. ”Știu că foarte mulți fani ar fi dorit să-i revadă, dar îi respect prea mult pe acești actori pentru a-i obliga să se întoarcă numai din rațiuni sentimentale. nu este despre aceleași trei persoane care au un asemenea ghinion că intră încă o dată în aceeași încurcătură”.

Dar… BD Wong se va întoarce. Având un rol minuscul în primul film, geneticianul Dr. Henry Wu (interpretat de BD Wong) va avea o partitură mult mai consistentă în ”Jurassic World”. Personajul este chiar din povestea originară, iar Trevorrow spune: ”A pierdut destul timp în umbra lui Hammond (John Hammond, interpretat de Richard Attenborough) și neapreciat. Credem că acesta este momentul lui”.

21 martie 2014

O vedetă din ”X-Men: Viitorul este trecut” se alătură distribuției.

Lista actorilor care vor juca în ”Jurassic World” devine din ce în ce mai mare. Trevorrow confirmă că Omar Sy, cel care a interpretat personajul Bishop în ”X-Men: Viitorul este trecut”, va avea o partitură și în ”JP4”. Niciun detaliu despre ce rol va avea, dar regizorul se amuză ”ciripind” știrea despre actorul francez chiar în franceză.

7 mai 2014

Alți membri ai distribuției sunt anunțați.

Andy Buckley, actorul din ”La birou” / ”The Office” se alătură distribuției, nu se știe încă pentru ce rol, anunță Variety.

18 iunie 2014

Trevorrow pune pe twitter o poză cu umbra unui dinozaur înfricoșător și ”ciripește”: ”Noapte”.

24 septembrie 2014

Tot Trevorrow, și tot pe Twitter, pune o fotografie cu indicatorul East Dock, văzut ultima dată cu puțin timp înainte ca Dennis Nedry (interpretat de Wayne Knight) să fie omorât în jeep-ul său în primul ”Jurassic Park” și comentează ”Toamnă”.

Ar putea însemna pur și simpul ”să nu uităm ”. De parcă am putea uita. Ori, ar putea însemna și altceva… Să ne amintim că sărmanul Nedry tocmai încerca să fugă după ce furase fiolele cu embrioni de dinozauri. Nu a mai apucat însă să se bucure de tranzacția la care visa pentru a-și reface viața pentru că a devenit el însuși victima unor dinozauri. În același timp însă niciodată nu am aflat ce s-a întâmplat cu mostrele de embrioni… Să fie acesta punctul de plecare pentru noul ”Jurassic World”? Trebuie să avem răbdare.

The Park Is Open

15 octombrie 2014

”Jurassic World” are afiș și slogan.

Niciodată aceste patru cuvinte simple nu au sunat mai îngrijorător…

”The Park Is Open” (”Parcul este deschis”) a scris Trevorrow, pe Twitter.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton