Homepage  / Cinema

Dinozaurii sunt printre noi! „Jurassic World: Dominația” va ajunge pe marile ecrane pe 10 iunie

Dinozaurii sunt printre noi! „Jurassic World: Dominația” va ajunge pe marile ecrane pe 10 iunie

de Mioara Tronaru,

Saga „Jurassic World” a ajuns la volumul al treilea. În „Jurassic World 3”, cu tilul „Jurassic World Dominion”, tradus în română „Jurassic World: Dominația”, „frumușeii” dinozauri, după ce au făcut praf insula de baștină Isla Nublar, au invadat restul lumii. Primele imagini ale invaziei sângeroase se pot vedea în ultimul trailer al filmului care e așteptat în cinematografe pe 10 iunie.

Primul trailer al filmului „Jurassic World: Dominația” a fost lansat în februarie, dar acum avem imagini mult mai impresionante.

De această dată, eroii noștri sunt într-o situație mult mai proastă în fața hoardei de dinozauri care-a invadat lumea. Alan Grant, interpretat din nou Sam Neill, i-a prevenit dealtfel că vor fi nevoiți să înfrunte „cel mai mare carnivor care-a călcat vreodată pe Terra”, referindu-se la Giganotosaurus.

Acesta pare să fie principalul „personaj negativ” al celei de-a treia părți din saga „Jurassic World”. În plus, alături de celebrul paleontolog interpretat de Sam Neill, îi vom vedea și pe complicii săi din primele aventuri în lumea dinozaurilor readuși la viață, Ellie Sattler (interpretată tot de Laura Dern) și Ian Malcolm (cu fața aceluiași Jeff Goldblum).

„Jurassic World: Dominația”, în regia lui Colin Trevorrow, va avea premiera pe 10 iunie 2022. 

Sinopsisul oficial sună astfel: „La patru ani după ce au distrus Isla Nublar, dinozaurii trăiesc și vânează alături de oameni, în întreaga lume. Acest echilibru fragil va remodela viitorul și va determina, odată pentru totdeauna, dacă ființele umane vor rămâne pradătorii supremi ai planetei pe care o împart acum cu cele mai înfricoșătoare creaturi care au existat vreodată”.

Faceți cunoștință cu Giga

„Giga” a fost poreclit cu afecțiune noul „negativ” al filmului. Este vorba despre un dinozaur din specia Giganotosaurus, un carnivor terifiant, cu un apetit pentru carnea de om la fel de mare ca și el.

Giga / foto: Profimedia

Este considerat unul dintre cei mai mari carnivori tereștri cunoscuți, cu o lungime estimată la 13 metri, o înălțime de 3,5 – 4,5 metri și o greutate de 6 – 8 tone. Spre deosebire însă de filmul lui Trevorrow, Giganotosaurus a trăit cu vreo 98-97 de milioane de ani în urmă, la începutul Cretacicului Superior, în niciun caz acum, în zilele noastre.

Pentru Empire, regizorul Colin Trevorrow a declarat despre Giga: „Am vrut ceva care să semene cu Joker. Ceva care nu vrea decât să vadă lumea arzând”. Cineastul făcea referire la personajul negativ interpretat de Heath Ledger în „Batman”-ul lui Christopher Nolan.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton