Homepage  / Vedete străine

Jurnalul lui Alan Rickman a fost făcut public! De ce regretatul actor n-a mai vrut să renunțe la rolul din „Harry Potter”

Jurnalul lui Alan Rickman a fost făcut public! De ce regretatul actor n-a mai vrut să renunțe la rolul din „Harry Potter”
6

de Roxana Mirea,

Extrase din jurnalul lui Alan Rickman oferă o privire intimă asupra vieții și carierei regretatului actor, inclusiv asupra rolului său din franciza „Harry Potter”. Însemnările din jurnal, care acoperă 25 de ani din viața lui Rickman, vor fi publicate sub forma unei cărți, „Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman”, care va apărea pe 4 octombrie.

Alan Rickman a scris în jurnal de ce nu a renunțat la rolul din „Harry Potter”

În extrasele publicate în The Guardian, Rickman a împărtășit însemnări despre dorința sa din 2002 de a ieși din „Harry Potter”, unde îl interpreta pe vrăjitorul și profesorul Severus Snape, la o lună după lansarea filmului „Harry Potter și Camera Secretelor”.

„Vorbesc cu [agentul] Paul Lyon-Maris despre ieșirea din HP, despre care el crede că se va întâmpla”, a scris Rickman într-o însemnare datată 4 decembrie 2002. „Dar iată-ne din nou în zona de coliziune a proiectelor. Nu mai repet niciun HP. Ei nu vor să audă”. Decizia de a rămâne în franciză a venit în 2006, nu la mult timp după ce Rickman a fost externat din spital, unde a primit tratament pentru cancer de prostată, scrie EW.

Medicii au stabilit că cea mai bună opțiune ar fi îndepărtarea prostatei, operație care a avut loc la Centrul Medical al Universității Vanderbilt din Nashville, Tennessee. Într-o însemnare datată 30 ianuarie 2006, după operație, Rickman a scris: „În sfârșit, da pentru HP 5. Senzația nu este nici în sus, nici în jos. Argumentul care învinge este cel care spune: ‘Du-o până la capăt. Este povestea ta.’”

Alan Rickman, despre moartea lui Snape în „Harry Potter”

De asemenea, actorul și-a consemnat gândurile despre moartea lui Snape, menționând că a știut întotdeauna despre dragostea neîmpărtășită a personajului său pentru mama lui Harry, Lily Potter. „Am terminat de citit ultima carte a lui Harry Potter”, a scris el în iulie 2007. „Snape moare în mod eroic, Potter îl descrie copiilor săi ca fiind unul dintre cei mai curajoși oameni pe care i-a cunoscut vreodată și îl numește pe fiul său Albus Severus.”

The Final Harry Potter Film Premieres In NYCIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Acesta a fost un adevărat ritual de trecere”, continuă articolul. „O mică informație primită de la Jo Rowling în urmă cu șapte ani – Snape o iubea pe Lily – mi-a oferit o margine de prăpastie de care să mă agăț.”

Editura Canongate va lansa cartea, care va cuprinde povești de pe platourile de filmare ale unora dintre cele mai mari filme și producții de teatru ale lui Rickman. Actorul a murit de cancer pancreatic în 2016. Avea 69 de ani. „Sunt încântată că editura Canongate va publica jurnalele lui Alan și nu mi-aș fi putut dori o numire de editor mai bună decât Alan Taylor„, a declarat văduva lui Rickman, Rima Horton, într-o declarație.

Horton a adăugat: „Jurnalele îl dezvăluie nu doar pe actorul Alan Rickman, ci și pe adevăratul Alan – simțul umorului, spiritul său de observație ascuțit, măiestria sa și devotamentul său față de artă.”

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton