Homepage  / Vedete / Vedete străine

Kaley Cuoco o va juca pe legendara actriță Doris Day într-o viitoare miniserie TV

Kaley Cuoco o va juca pe legendara actriță Doris Day într-o viitoare miniserie TV

de Redactia Tvmania

Îndrăgita actriță Kaley Cuoco (35 de ani), binecunoscută din serialele „Teoria Big Bang” și „Însoțitoarea de zbor”, pentru care a fost recent nominalizată la Globul de Aur, va juca rolul lui Doris Day într-o miniserie de televiziune, informează variety.com. 

 

După succesul serialului „Însoțitoarea de zbor” (al cărui prim sezon este disponibil pe HBO Go), pentru care Kaley Cuoco, interpreta rolului principal, a fost nominalizată recent la Globul de Aur, companiile producătoare ale serialului (Yes, Norman Production, Berlanti Productions și Warner Bros. Television) vor colabora din nou la o miniserie dedicată lui Doris Day, după ce au obținut drepturile asupra volumului biografic „Doris Day: Her Own Story”, scris de Aaron Edward Hotchner. 

Cunoscut biograf al celebrităților (a scris, în 1966, cea mai celebră biografie a lui Ernest Hemingway, „Papa Hemingway”, și a fost bun prieten cu marele scriitor timp de 13 ani, până la moartea acestuia), Aaron Edward Hotchner a scris cartea dedicată lui Doris Day în 1976, după ce a realizat o suită de interviuri cu actrița, așa că volumul este considerat, de fapt, autobiografia acesteia. 

Binecunoscuta actriță, cântăreață și activistă pentru drepturile animalelor va fi interpretată de Kaley Cuoco, dar nu se știe încă de cine va fi difuzată viitoarea miniserie. Doris Day, care ne-a părăsit în 2019, la 97 de ani, a fost la început cântăreață, debutând la sfârșitul anilor ’40 în celebrele filme muzicale ale epocii. În anii ’50-’60 era deja o supervedetă, iar filmele ei aduceau încasări uriașe. Printre marile sale succese s-au numărat „Calamity Jane” (1953), „S-a născut o stea” (1954), „Omul care știa prea multe” (regizat de Alfred Hitchcock în 1956, în care a cântat celebrul cântec „Que Sera, Sera”, care avea să devină piesa ei emblematică), „Petrecere în pijama” (1957) sau „Confidențe pe pernă” (1959), în care a jucat cu Rock Hudson și Tony Randall. 

Doris Day a fost măritată de patru ori, iar al treilea soț al ei a pierdut toți banii pe care îi aveau, actrița rămânând plină de datorii după moartea lui, în 1968. O nouă carieră în televiziune (un mediu pe care îl detesta) a salvat-o însă de la ruină. În anii ’70, Doris Day s-a dedicat ocrotirii animalelor, cauză pe care o împărtășește cu entuziasm și Kaley Cuoco, care participă la întreceri hipice și are numeroși câini, așa cum a declarat recent într-un interviu acordat publicației Variety. 

După cele douăsprezece sezoane în care a jucat în serialul „Teoria Big Bang”, produs tot de Warner Bros. Television, Kaley Cuoco are mână liberă acolo. Actrița a înființat în 2017 compania de producție Yes, Norman, care a semnat un contract exclusiv cu Warner Bros. TV. „Însoțitoarea de zbor”, serialul de succes difuzat de HBO Max, este prima producție realizată sub acest contract și a obținut numeroase nominalizări importante în acest sezon, atât pentru producție, cât și pentru interpretarea reușită a lui Kaley Cuoco în rolul stewardesei Cassie Bowden.  

Actrița va fi și producător executiv al miniseriei despre Doris Day, care nu are, deocamdată, un titlu. Miniseria îi va avea drept consultanți pe Jim Pierson, care a lucrat cu Doris Day, și pe Tim Hotchner, fiul biografului Aaron Hotchner. Într-un recent cover story realizat de Variety, Kaley Cuoco a spus că ea și colegii săi de la casa de producție Yes, Norman remarcaseră de ceva vreme proiectul dedicat lui Doris Day, dar nu aveau încă drepturile de ecranizare. 

Deocamdată, actrița se pregătește pentru sezonul trei din serialul de animație „Harley Quinn”, lansat în 2019 de HBO Max, în care ea pune vocea personajului titular, și pentru sezonul al doilea din „Însoțitoarea de zbor”, pentru care echipa de scenariști se va reîntâlni curând și a cărui producție ar trebui să înceapă anul acesta, în perioada septembrie-octombrie. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton