Homepage  / Știri / Televiziune

Kanal D aduce, din această lună, serialul „Kosem”, continuarea de la „Suleyman Magnificul”. Data de lansare, anunțată!

Kanal D aduce, din această lună, serialul „Kosem”, continuarea de la „Suleyman Magnificul”. Data de lansare, anunțată!

de Redactia Tvmania

UPDATE 2: „Kosem” va fi difuzat la Kanal D începând din 23 ianuarie. Serialul va putea fi urmărit de luni până joi, de la ora 20:00.  Potrivit unui comunicat de presă Kanal D, serialul „Furtuna pe Bosfor” va fi difuzat, din 27 ianuarie, în fiecare vineri, de la ora 20.00.

Kanal D a anunțat că serialul „Kosem” va fi difuzat începând din 23 ianuarie

Kanal D a anunțat că serialul „Kosem” va fi difuzat începând din 23 ianuarie

Serialul „Kosem” recreează, în detaliu, o întreagă lume din Turcia Otomană, personajul central fiind sultana Kosem, una dintre cele mai puternice figuri feminine din istoria Imperiului.

Costume și bijuterii spectaculoase, decoruri care recreează palatele și interioarele haremului Sultanei Kosem, scenariștii și consultanții istorici implicați în acest proiect au făcut din acest serial un produs care a fost deja vândut în multe țări, printre care se numără Ungaria, Grecia, Rusia, Indonezia, Lituania și Polonia.

O actriță cu origini românești o interpretează pe Kosem

Kosem adolescentă va fi interpretată de Anastasia Tsilimpiou, o actriță cu origini românești și grecești. Puteți citi AICI mai multe detalii despre modul în care tânăra a primit rolul în serialul „Kosem”

Actorul Ekin Koç îi dă viață sultanului Ahmed, cel care se va îndrăgosti iremediabil de frumoasa Kosem. Născută pe o insulă grecească, în 1590 (după unele surse, în 1589), Kosem avea să devină favorita sultanului Ahmed I. În calitate de regentă pentru un timp și apoi mamă de sultan, ea s-a afirmat drept una dintre cele mai puternice femei din istoria Imperiului Otoman. Kosem a fost renumită pentru acțiunile ei caritabile, dar a fost considerată și cea mai temută sultană-mamă din șirul celor care au condus Imperiul Otoman, o veritabilă maestră în intrigi în perioada Sultanatului Femeilor.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3467″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”619″ thumbnail_height=”464″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/var/www/tvmania/wp-content/themes/tvmaniaseventeen/nggallery/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]Știrea inițială

Potrivit unui promo al postului, Kanal D va difuza „în curând” serialul turcesc „Kösem”, continuarea de la „Suleyman Magnificul”, despre viaţa sultanei Kösem (1590 – 1651), una dintre cele mai puternice femei din istoria Imperiului Otoman.

Anastasia Tsilimpiou este Sultana Kosem

Anastasia Tsilimpiou este Sultana Kosem

Realizat de aceeaşi echipă de producători care a făcut „Suleyman Magnificul”, „Kösem” a avut premiera în Turcia în noiembrie anul trecut, la Star TV. Anul acesta, după un prim sezon care nu a avut totuşi audienţele scontate, serialul istoric s-a mutat la Fox TV – sezonul doi a început în noiembrie şi continuă.

Anastasia Tsilimpiou (care o interpretează pe  Kösem în adolescenţă şi pe care o putem vedea în promo-ul de la Kanal D România) şi Beren Saat (Kösem în tinereţe, noi o ştim din „Fatmagul”) sunt protagonistele primului sezon. În cel de-al doilea sezon, rolul protagonistei, ajunsă deja la maturitate, a fost preluat de Nurgül Yeşilçay  – aceasta, plecată cu scandal din „Furtună pe Bosfor”, a primit cu bucurie propunerea producătorilor.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”3466″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”619″ thumbnail_height=”464″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” template=”/var/www/tvmania/wp-content/themes/tvmaniaseventeen/nggallery/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Ce zice istoria despre sultana Kösem ?

Despre Kösem se spune că ar fi fost cea mai periculoasă și intrigantă sultanămamă din tot șirul de sultane care au condus efectiv Imperiul Otoman în perioada Sultanatului Femeilor (aproximativ 130 de ani, în secolele 16 – 17, după moartea lui Suleyman Magnificul în 1566).

De origine greacă (alte surse susțin că ar fi fost totuşi bosniacă), Kösem era fiica unui preot din insula Tinos şi ar fi chemat-o Anastasia pe numele creştin.

La 15 ani este vândută ca roabă, ajunge în haremul sultanului Ahmet I și îi cucereşte acestuia inima, devenind consoarta favorită.

În 1617, după moartea neașteptată – de tifos – a lui Ahmet I la doar 27 de ani, este alungată din harem, dar revine în 1623, când reușește ca fiul ei, Murad al IV-lea, să fie înscăunat sultan. Cum acesta era minor, devine regentă și preia frâiele puterii.

Murad al IV-lea moare însă de ciroză în 1640, la 27 de ani. Îl urmează la tron fratele său, Ibrahim, un depravat cu probleme mentale ce se agravează pe parcurs. În 1648, Ibrahim este îndepărtat de la putere (şi imediat după, asasinat), cu acordul mamei lui, Kösem, pe care o exilase.

Aceeași Kösem devine din nou regentă când în locul lui Ibrahim este făcut sultan Mehmet al IV-lea, fiul lui Ibrahim și nepotul lui Kösem. Dar mama acestuia se dovedește un adversar pe măsura lui Kosem: când Sultana Kösem, regentă, complotează să-l îndepărteze de la putere pe Mehmet, mama sultanului află și aranjează asasinarea ei. Astfel, Kösem este strangulată pe 2 septembrie 1651, de către șeful eunucilor din harem, cu propriul păr, spune legenda.

 

Vedeţi aici două trailer-e ale serialului “Sultana Kösem”:

https://www.youtube.com/watch?v=_TPkeptveTA

https://www.youtube.com/watch?v=HSQaIKRlVjs

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Te-ar putea interesa și:

„Kosem” ajunge la final. În locul lui, Kanal D va difuza un nou serial turcesc: „Dragoste infinită”, cu Burak Özçivit în rol principal

Cum a primit Anastasia Tsilimpiou rolul sultanei Kösem la tinereţe, în serialul de la Kanal D

Protagonistul din „Kosem”, Ekin Koc, a fost impresionat de „Suleyman Magnificul”. Ce spune despre noul serial

Nurgül Yeşilçay se întoarce pe micile ecrane, în rolul sultanei Kösem | FOTO

Cum a fost promovat serialul „Sultana Kösem” la Istanbul

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton