Homepage  / Vedete / Vedete străine

Kate del Castillo cucerește marile scene de teatru din New York. Ce mai face protagonista telenovelei „Regina Sudului”

Kate del Castillo cucerește marile scene de teatru din New York. Ce mai face protagonista telenovelei „Regina Sudului”

de Redactia Tvmania

Recunoscătoare pentru cariera sa care i-a adus succes la nivel internațional, actrița Kate del Castillo consideră ca acum are „maturitatea” nevesară pentru „cea mai mare provocare” pe care o putea primi la nivel profesional. Aceasta „dă viață” victimelor fenomenului numit feminicid, adică uciderea sistematică a membrilor unui gen specific, în cazul de față femeilor expuse violenței din orașul Juarez,  cel mai populat de la frontiera de nord a Mexicului, ce se află lângă El Paso, Texas, în Statele Unite ale Americii, orașul care se confruntă cele mai multe victime din Mexic. 

Kate este protagonista piesei de teatru în limba engleză „Felul său de a vorbi” („The way she spoke”), care se desfășoară pe marile scene din New York și care se bucură de mare succes încă de la debutul său din 18 iulie. Actrița joacă singură pe scenă și se transpune în pielea diferitelor victime implicate în drama orașului mexican. Scenariul piesei de teatru este bazat pe fapte reale în urma interviurilor făcute de dramaturgul Isaac Gomez. 

Dramaturgul provine din El Paso (Texas), la granița cu Ciuad Juárez, și-a dorit de la început  ca Del Castillo să dea viață poveștilor sale, o reprezentație care „însoțește” o altă lucrare cu semnătura sa, „Traseul”, cu aceeași temă și bazat pe interviuri, dar de data aceasta „mărturiile vorbesc de la sine”.

Gomez a spus că mulți oameni, în special bărbați, nu știu nimic despre „dispărute” și de aceea a dorit să răspândească poveștile unei tragedii care „nu se întâmplă numai în Juarez, ci în întreaga lume” intervievând femei ale căror fiice sau surori sunt lipsesc,  jurnaliști și medici academicieni.

„La început răspunsurile mă îngrozeau, iar apoi a intervenit dorința de a face ceva”, spune autorul, care speră să „trezească dorința de schimbare”, în timp ce regizoarea piesei, Jo Bonney,  recunoaște că a atins o problemă „dureroasă” în care „suntem prinși emoțional” de problemele cu care se confruntă aceste femei, dar „cel mai important este să nu rămânem indifreneți”.

Cea mai mare provocare din cariera lui Kate del Castillo 

Kate del Castillo a declarat că se simte „cea mai norocoasă femeie din lume” pentru că viața a „compensat-o” cu multe lucruri, printre care și această nouă etapă din cariera sa care s-ar putea rezuma ca fiind cea mai mare provocare. 

Pentru Del Castillo este crucial să ne „deschidem inima” și să înțelegem în ce moment al vieții se află personajele pe care le interpretează, ce spun și simt, și astfel „mesajul va fi primit exact așa cum trebuie”:

„Această piesă de teatru este pentru femeile din Juarez , nu pentru Broadway, pentru mine sau pentru bani, și sper să îndeplinesc ceea ce mi-am propus ”, spune ea.

Deși a lucra în limba engleză este o provocare „de 20 de ori mai mare” decât de obicei, și  joacă  la New York, departe de casă, actrița spune că se simte încântată și vrea să cucerească publicul cu piesa de teatru pentru care va fi „recunoscătoare toată viața” lui Gomez.

 

CITEȘTE ȘI:

 

https://www.tvmania.ro/ce-mai-fac-actorii-din-telenovela-minciuna-261893

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton