Homepage  / HBO

Kate Winslet așteaptă sezonul doi din „Crima din Easttown”

Kate Winslet așteaptă sezonul doi din „Crima din Easttown”

de Andreea Hentea,

Kate Winslet (45 de ani), laureată cu al doilea premiu Emmy din carieră pentru miniseria HBO „Crima din Easttown”, a spus că aceasta „schimbă imaginea eroinelor principale”. Actrița britanică așteaptă deja sezonul doi al producției care „a surprins pe toată lumea”, scrie deadline.com. 

În modul cel mai neașteptat, miniseria „Crima din Easttown” a surprins plăcut pe toată lumea, așa că o continuare a poveștii într-un sezon doi pare tot mai plauzibilă. Dacă serialul Netflix „Gambitul damei”, de exemplu, o altă producție de mare succes (recompensată la ceremonia de ieri, 19 septembrie, de la Los Angeles, cu nu mai puțin de unsprezece premii Emmy), nu are șanse să aibă un sezon doi, fiind ecranizarea unui roman al autorului Walter Tevis (dispărut în 1984) și o poveste evident încheiată, „Crima din Easttown” a creat așteptări pentru o viitoare continuare. 

Kate Winslet la Gala Premiilor Emmy 2021

Miniseria „Crima din Easttown” a fost recompensată cu patru premii Emmy. Kate Winslet, interpreta personajului principal, Mare Sheehan, a primit premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Julianne Nicholson, interpreta rolului secundar (de un dramatism intens) al prietenei lui Mare, Lori Ross, a fost recompensată cu premiul pentru cel mai bună actriță în rol secundar, iar Evan Peters, care l-a jucat pe tânărul detectiv Colin Zabel, a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar. În fine, al patrulea premiu primit de serial a fost pentru scenografie. 

În dialogul său virtual cu ziariștii, actrița Kate Winslet a declarat că „Încă nu există niciun element concret în legătură cu al doilea sezon din «Crima din Easttown», dar au existat, desigur, discuții despre această posibilitate, fiindcă succesul său ne-a surprins pe toți”. 

„Încă nu există un scenariu, o poveste completă despre direcția în care se va duce Mare în continuare”, a adăugat Kate Winslet, laureată ieri cu al doilea premiu din carieră. Primul trofeu i-a fost acordat apreciatei actrițe britanice pentru miniseria HBO „Mildred Pierce” (lansată în 2011), în care a jucat tot cu Guy Pearce, care i-a fost partener și în „Crima din Easttown”. 

„Dacă va exista al doilea sezon, nu vom dubla ceea ce s-a întâmplat în primul sezon, nici nu ar trebui să încercăm așa ceva, ci va fi necesar să îi oferim publicului ceva la fel de captivant precum primul sezon”, a mai spus aceasta. 

„«Crima din Easttown» poate declanșa schimbarea imaginii femeilor”

Kate Winslet a mai fost întrebată de ziariștii prezenți ce înseamnă să câștigi un Emmy pentru un rol ca Mare (personajul jucat de ea, polițista Mare Sheehan, bea bere, mănâncă pe apucate sandwich-uri, chips și pizza, fumează mai tot timpul o țigară electronică și nu se înscrie în dimensiunile standard hollywoodiene – n.r.). Kate Winslet, cunoscută pentru fermitatea cu care refuză retușurile aduse imaginii ei pe ecran și în reviste, a răspuns: „Personajul lui Mare are o semnificație foarte importantă, pentru că mă face să simt că se schimbă ceva în industria noastră. Cred că începem să le arătăm mai puțin cu degetul pe femei din cauza aspectului și măsurilor lor. Este foarte important și pentru femeile din generațiile mai tinere, care nu fac parte din industria noastră, să înceapă să se simtă mai bine în pielea lor. Depinde de noi să fim realiști și să ne reprezentăm veridic, să ne prețuim reciproc și, mai ales, să nu ne judecăm unii pe alții. Dacă noi nu facem asta în industrie, atunci nimeni altcineva nu o va face. Pe scurt, jucând-o pe Mare am simțit că se schimbă dinamica modului în care sunt văzute eroinele pe ecran, ceea ce mi-a umplut inima de bucurie”, a mai spus actrița. Kate Winslet a refuzat, de altfel, ca abdomenul ei să fie retușat în timpul unor scene din premiata miniserie «Crima din Easttown». 

Evan Peters, încântat de primul lui Emmy, dar mai ales de Kate Winslet

Tânărul actor Evan Peters (34 de ani), cunoscut din serialul „În mintea criminalului” / „The Mentalist”, dar și din filme ca „Deadpool 2” sau „X-Men: Dark Phoenix”, a primit primul său premiu Emmy pentru interpretarea entuziastului și devotatului detectiv Colin Zabel, care face echipă cu Mare pentru prinderea unui criminal extrem de greu de capturat. 

În discursul său de acceptare a premiului, Evan și-a exprimat recunoștința pentru părinții săi, „care l-au dus la Los Angeles” și cărora le-a promis o băutură. Actorul a mulțumit călduros întregii distribuții a miniseriei, dar mai ales partenerei sale. „Îi mulțumesc lui Kate Winslet pentru că a fost Kate Winslet!”, a strigat el cu entuziasm.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton