Homepage  / Vedete străine

Keanu Reeves a donat 70% din salariul său de la „Matrix”. Banii au fost folosiți în cercetări contra leucemiei

Keanu Reeves a donat 70% din salariul său de la „Matrix”. Banii au fost folosiți în cercetări contra leucemiei

de Cătălina Matei,

Cunoscut pentru faptul că averea nu reprezintă o prioritate pentru el, actorul fiind implicat în mai multe donații, fanii lui Keanu Reeves nu au fost mirați când au aflat de un alt gest caritabil.  Acesta a a donat 70% din salariul său de la primul film „Matrix”, lansat în 1999, pentru a ajuta la cercetări contra leucemiei, adică în jur de 30 de milioane de dolari, potrivit New York Post.

Lupta contra leucemiei este un subiect extrem de important și de emoțional în același timp pentru Keanu Reeves. Este o boală cu care s-a confruntat timp de un deceniu sora lui mai mică, Kim. Diagnosticată în 1991, boala a intrat în remisie în 2001. Cu toate acestea, actorul din „Matrix” nu s-a retras din această acțiune. El a înființat propria fundaţie pentru a ajuta spitalele de copii şi pentru a susţine cercetări în domeniul cancerului.

În vara lui 2020, actorul a licitat o întâlnire cu el de 15 minute, pe Zoom, iar banii obținuți au fost donați Fundației Camp Rainbow Gold, un program de vară pentru copiii din Idaho bolnavi de cancer.

În același timp, Keanu Reeves a renunţat la părţi semnificative din salariu pentru a permite altor membri ai distribuţiei şi ai echipei să beneficieze de un buget mai mare. Contractul său pentru continuările „Matrix” a inclus o reducere semnificativă a remunerației sale, astfel încât mai mulţi bani să poată fi disponibili pentru costume şi lucrătorii cu efecte speciale.

„Matrix 4”, pe marile ecrane

A patra parte din saga „Matrix”, intitulată „Resurrections”, a fost lansată pe 22 decembrie. Keanu Reeves şi Carrie Ann-Moss au revenit în rolurile lor, precum şi Jada Pinkett-Smith (Niobe), Daniel Bernhardt (agentul Johnson) şi Lambert Wilson (Merovingien).

Printre noile apariţii se numără Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris, Christina Ricci şi Priyanka Chopra.

Amplasată într-o lume în care tehnologia a reușit să domine oamenii și să-i întemnițeze într-o simulare numită „Matrix”, trilogia originală urmărea aventurile unui om cu puteri fantastice, care lupta pentru a învinge mașinile și a elibera omenirea.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton