Homepage  / Seriale

Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese fac împreună miniseria „The Devil in the White City”

Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese fac împreună miniseria „The Devil in the White City”

de Mioara Tronaru,

Actorul Keanu Reeves va avea rolul principal, iar Leonardo DiCaprio și Martin Scorsese vor fi producători. „The Devil in the White City” urmărește povestea unui criminal în serie și al arhitectului său, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Deadline.com a dezvăluit că vedeta seriei „Matrix” Keanu Reeves a negociat cu Hulu pentru a se alătura proiectului „The Devil in the White City”, coprodus de Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio (care va fi și în distribuție).

Scorsese și DiCaprio au achiziționat drepturile de ecranizare a cărții semnate de Erik Larson, publicată în 2003, cu peste 10 ani în urmă. Inițial, cei doi voiau să o transforme într-un film pentru Paramount, în care Leonardo DiCaprio ar fi avut rolul principal, iar Martin Scorsese s-ar fi ocupat de regie. În schimb, între timp, au făcut împreună „Lupul de pe Wall Street” (2013) și „Killers of the Flower Moon” (2022).

După o poveste adevărată

„The Devil in the White City”, apărută și în limba română la Editura Publica cu titlul „Diavolul din Oraşul Alb. Crimă, magie şi nebunie la expoziţia care a schimbat America”, spune povestea lui H.H. Holmes, un criminal în serie de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Medicul H.H. Holmes și-a construit un hotel special pentru a primi acolo vizitatorii Expoziției Universale de la Chicago din 1893, cunoscută drept Orașul Alb. Închiria camerele în special femeilor, pe care apoi le tortura, le omora și își însușea toate bunurile acestora. În total, au fost 27 de crime.

Hotelul ororilor a fost construit de un tânăr arhitect, Daniel H. Burnham, care visa să se facă cunoscut, iar miniseria „The Devil in the White City” va urmări relația dintre cei doi bărbați.

Primele două episoade vor fi regizate de Todd Field („In the Bedroom”, „The Little Children”), iar de scenariu se va ocupa Sam Shaw („Castle Rock”).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton