Homepage  / Netflix

„Knives Out 2”, un hit al trupei „The Beatles” a inspirat titlul oficial al noului film cu Daniel Craig

„Knives Out 2”, un hit al trupei „The Beatles” a inspirat titlul oficial al noului film cu Daniel Craig

de Andreea Hentea,

Regizorul, producătorul și scenaristul Rian Johnson a vorbit recent despre următorul mister care va fi dezlegat de detectivul Benoit Blanc, în așteptatul său film, „Knives Out 2”, scrie collider.com.

Cu un titlu inspirat de „Glass Onion”, un hit din 1968 al celebrilor The Beatles, „Glass Onion: A Knives Out Mystery” (2022), al doilea film al seriei începute cu apreciatul „La cuțite” / „Knives Out” (lansat în cinematografele din România pe 3 ianuarie 2020 și disponibil acum pe Netflix) va avea premiera, potrivit regizorului și scenaristului Rian Johnson, „în acest sezon de vacanță”. Regizorul a postat recent, pe Twitter, un nou teaser al filmului.

Nu e prima oară când Rian Johnson își intitulează filmul uitându-se spre piesele unor muzicieni emblematici. Titlul filmului său anterior a fost inspirat de piesa „Knives Out”, lansată în 2001 de Radiohead.

Vedetele noii distribuții sunt: Daniel Craig (care revine în rolul detectivului Benoit Blanc), Kathryn Hahn, Janelle Monae, Kate Hudson, Edward Norton, Ethan Hawke, Leslie Odom Jr., Dave Bautista, Madeline Cline și Jessica Henwick.

Rian Johnson își laudă iar muza

În postarea în care s-a referit la noul său film, Rian Johnson a făcut, din nou, trimiteri la scriitoarea sa preferată de romane polițiste, Agatha Christie, sub semnul căreia se află filmele din seria „La cuțite”.

Cineastul, care a recunoscut mereu că aspiră la creativitatea ei faimoasă, a scris: „Ceva ce îmi place la Agatha Christie este faptul că ea nu își pierde niciodată creativitatea. Există o percepție greșită că romanele ei folosesc iar și iar aceeași formulă. Fanii adevărați știu că lucrurile stau exact invers.

În cărțile ei există nu doar crime extrem de variate, ci ea și-a extins constant genul din punct de vedere conceptual. Sub umbrela rezolvării unor crime, ea a scris thrillere de spionaj, horror în stare pură, a imaginat vânători de ucigași în serie, povești gotice de iubire, studii de caracter, dar și jurnale de călătorie glamour.

Când am făcut «Knives Out», exact asta m-a entuziasmat cu privire la perspectiva de a realiza mai multe mistere cu Daniel (Craig – n.r.) în rolul lui Benoit Blanc – să o evoc pe Agatha Christie, iar fiecare nou film să fie ca o carte complet nouă, cu propriul ton, propria ambiție, propriul mobil al crimei și… propriul titlu!”.

În aceeași postare pe Twitter, regizorul a strecurat și câteva aluzii la o apropiată dată de lansare sau la un trailer care va fi publicat în curând. Ni s-a oferit și un cadru cu decorul mediteranean al filmărilor, surprins cu câteva luni în urmă, dar încă nu avem nicio informație concretă sau detalii despre cazul care îl va duce pe Benoit Blanc tocmai în Grecia. Deocamdată știm doar că noul „Glass Onion: A Knives Out Mystery” se va lansa pe Netflix în cursul acestui an.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton