Homepage  / Vedete străine

La 90 de ani, William Shatner („Star Trek”) va ajunge în spațiu

La 90 de ani, William Shatner („Star Trek”) va ajunge în spațiu

de Cătălina Matei,

Actorul care a jucat rolul căpitanului Kirk în serialul „Star Trek” va ajunge în spaţiu, cu naveta Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos. Zborul este programat pe 12 octombrie, iar actorul, la cei 90 de ani ai săi, va deveni cea mai vârstnică persoană care va părăsi gravitația Pământului.


William Shatner, actorul canadian, cunoscut pentru rolul său din celebrul serial „Star Trek”, va urca la bordul navetei Blue Origin peste o săptămână. Potrivit CNN, compania miliardarului american Jeff Bezos a confirmat că Shatner va decola pe 12 octombrie din Texas.


„Am auzit despre spaţiu de mult timp. Profit de ocazie să îl văd cu ochii mei. Ce miracol”, a transmis William Shatner, în vârstă de 90 de ani, într-un comunicat citat de BBC.


În al doilea zbor spaţial cu echipaj uman al Blue Origin, William Shatner va fi însoţit de trei persoane la bordul navei New Shepard.


Miliardarul Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a făcut parte din echipajul primului zbor, care a avut loc în iulie. Atunci a fost însoţit de fratele lui, Mark Bezos, femeia aviator Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, şi de studentul olandez Oliver Daemen.


Potrivit sursei citate, zborul din 12 octombrie este aşteptat să dureze 10 minute, similar celui din vară, şi echipajul va ajunge puţin dincolo de Linia Karman, cunoscută ca graniţă a spaţiului – la 100 de kilometri deasupra Pământului.


De asemenea, Blue Origin a anunţat că vice-preşedintele operaţiunilor de zbor şi al misiunilor, Audrey Powers, se va afla la bordul navei, precum şi un fost inginer NASA şi un co-fondator al unei companii de software specializată în cercetare medicală.

Actorul a mai primit propunerea de a zbura în spațiu și de la Richard Branson (Virgin Galactic)

William Shatner a jucat rolul căpitanului James T Kirk al USS Enterprise în serialul original „Star Trek” în anii 1960, iar mai târziu a apărut în câteva filme ale francizei.


În 2013, au apărut informaţii potrivit cărora el ar fi refuzat oferta lui Richard Branson de a zbura în spaţiu cu Virgin Galactic – compania miliardarului britanic. La acel moment, Branson a declarat pentru The Sun că acest lucru s-a întâmplat pentru că lui Shatner îi este teamă să zboare. În 2011, însă, actorul a spus că a refuzat pentru că miliardarul i-ar fi cerut să plătească pentru călătorie.


Actorul din „Star Trek” nu va fi primul din distribuţie care va părăsi planeta. Anul trecut, The Times a scris că cenuşa lui James Doohan, care a interpretat rolul Montgomery „Scotty” Scott, a fost transportată fără permisiune la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale în 2008, la trei ani după moartea actorului.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton