Homepage  / Seriale coreene

„La bine și la mai bine”, tot ce voiați să știți despre noul serial coreean de la Netflix

„La bine și la mai bine”, tot ce voiați să știți despre noul serial coreean de la Netflix

de Mioara Tronaru,

Drumul către înalta societate trece și la coreeni tot pe la ofițerul stării civile... Serialul „La bine și la mai bine”, în original „Remarriage & Desires”, care intră pe 15 iulie pe Netflix, este o satiră la adresa societății coreene actuale care își aranjează căsătoriile astfel încât să își asigure ascensiunea socială.

Nu mai interesează pe nimeni sloganul „și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, toată lumea caută acum „și-au trăit bogați până la adânci bătrâneți”. Cam aceasta este și premisa de la care pornește noul serial coreean de la Netflix, „La bine și la mai bine”.

Kim Hee-seon /Netflix © 2022

Povestea gravitează în jurul agenției matrimoniale Rex, specializată în aranjarea de căsătorii pentru clienți ambițioși, bogați și foarte bogați, care-și caută un partener de viață cât mai bine plasat pe scara socială. Cu ajutorul acesteia, o femeie divorțată plănuiește să se răzbune pe amanta intrigantă a fostului ei soț.

Cha Ji-yeon /Netflix © 2021

Din distribuție, fac parte Kim Hee Sun, Lee Hyun Wook, Jung Yoo Jin, Park Hoon, Cha Ji Yeon. Fiecare dintre cei cinci actori interpretează câte un personaj care ajunge să apeleze la serviciile agenției Rex din motive diferite. Serialul este regizat de Kim Jung Min, care-a mai făcut „Bad Guys” și „Squad 38”.

Personajele din „La bine și la mai bine”

Seo Hye Seung (Kim Hee Sun) era o soție și o mamă obișnuită, care a pierdut însă totul în urma morții neașteptate a soțului ei. Ea debarcă la Rex nu atât pentru a-și reface viața, cât mai ales pentru a se răzbuna pe Jin Yoo Hee (Jung Yoo Jin), cea pe care o consideră responsabilă de aducerea sa la sapă de lemn. Este gata de orice pentru asta, se angajează într-un război al nervilor, iar tensiunea dintre cele două personaje escaladează.5

Kim Hee-seon /Netflix © 2021

Jin Yoo Hee nu e nici ea vreun sfințișor. Dimpotrivă, este o avocată care este capabilă să distrugă totul pentru a obține ce își dorește.

Lee Hyeong Joo (Lee Hyun Wook) este directorul unei companii. Și „prada” perfectă pentru vânătoarea de căsătorii. El este membru „Black Level” la Rex (ca și Cha Seok Jin), ceea ce înseamnă că sunt cei mai bogați burlaci în căutare de soții.

Cha Seok Jin (Park Hoon) este un profesor care încă se „bate” cu mama sa vitregă Choi Yoo Seon (Cha Ji Yeon) pe moștenirea lasătă de tatăl său.

Choi Yoo Seon este și directorul agenției matrimoniale Rex. Iar sloganul ei preferat sună astfel: „Căsătoria este o afacere în care cererea și oferta se întâlnesc”. Nu este însă doar o directoare carismatică, la urma urmei nu a făcut din Rex cea mai bună agenție doar zâmbind galeș. Este o femeie învăluită în mister și va avea un rol important în dinamica acțiunii.

Ce spun regizorul și actorii

Regizorul Kim Jung Min a explicat astfel demersul serialului: „Unii oameni cred că mariajul este o completare firească a iubirii dintre doi parteneri, dar alții cred că este un mijloc de a-ți crește statutul social și bogăția”, aflăm din soompi.com. Iar „La bine și la mai bine” pare că merge pe cea de-a doua idee.

Despre personajele sale, cineastul a spus: „Ei par să aibă țeluri diferite. Dar numai punctul de plecare e diferit, pentru că toți ajung la același rezultat. Când priviți acești oameni care-și pun toate forțele în realizarea ambițiilor lor, sper să vă gândiți la ce vă doriți și la ce fel de viață vreți să duceți”.

Actriței Jung Yoo Jin i-a plăcut mult subiectul abordat de „La bine și la mai bine”: „Povestea este deopotrivă provocatoare și realistă”. Iar Lee Hyun Wook a remarcat faptul că „Toposul agenției matrimoniale este ceva nou”.

Trailer „La bine și la mai bine”:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton