Homepage  / Filme Online / Netflix

La Casa de Papel, de la eșec la cel mai urmărit serial din lume. Cum l-a „salvat” Netflix în ultima clipă

La Casa de Papel, de la eșec la cel mai urmărit serial din lume. Cum l-a „salvat” Netflix în ultima clipă

de Andreea Borcilă,

Thrillerul „La Casa de Papel” (Fabrica de bani) a fost lansat de Netflix în 2017 și a avut un succes răsunător la nivel global. Până să fie adorat de fani, celebrul serial, care a avut patru sezoane, a fost inițial un eșec artistic. 

Pe platforma de streaming se va lansa prima parte a sezonului cinci (final) pe data de 3 septembrie, în acest an. După ce Netflix a cumpărat drepturile de a-l difuza, La Casa de Papel se numără acum printre cele mai vizionate seriale din lume, scrie The Indian Express.

Fabrica de bani a avut premiera la postul de televiziune spaniol Antena 3 în 2017 sub numele de „La Casa De Papel”. Destinat să fie un serial format din două părți, cu 15 episoade, a fost îndrăgit de fani și a ajuns să aibă 4,3 milioane de vizionări rapid. După un timp, numărul de vizionări a scăzut atât de mult încât creatorul serialului Álex Pina și producătorul executiv Jesús Colmenar se gândeau să renunțe definitiv la el. 

După încheierea sezonului doi, Netflix a achiziționat drepturile de streaming ale thrillerului la nivel global. A redus numărul la 22 de episoade mai scurte și l-a adăugat în catalogul cu producții internaționale, numindu-l „Money Heist” (engleză).

Numărul de fani a crescut la fiecare oră

La Casa de Papel nu a avut nevoie de mult timp pentru a urca pe locul doi în clasamentul IMDb al celor mai populare emisiuni TV din lume. Echipa a câștigat chiar și un premiu Emmy pentru cea mai bună dramă, în 2018. Inclusiv celebritățile, de la fotbaliști și cântăreți până la scriitori, au început să vorbească despre noul fenomen marca Netflix. 

Mai mult decât atât, salopetele roșii și măștile de tip „Salvador Dali” au devenit simboluri ale mitingurilor și protestelor politice din diferite țări din America, Europa și Asia, inclusiv Franța, Liban, Irak și Chile. Piesa de fundal, melodia italiană antifascistă „Bella Ciao” are astăzi mii de versiuni pe Internet, în diferite limbi.

Netflix a reînnoit serialul pentru un nou sezon, adăugând un buget extrem de costisitor

Producătorilor le-a luat două luni să accepte ideea de a continua „La Casa de Papel”. Pentru actorii care nu au jucat deloc în altă parte în afară de Madrid (pentru Fabrica de bani), ei au putut să călătorească și în Panama, Thailanda și Italia.

Money Heist are un rating IMDb de 8,3. În povestea serialului, El Profesor, un personaj misterios, planifică să intre în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. La început, el recrutează o bandă de opt persoane. Pentru a-și îndeplini scopul, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale Poliției. În partea a treia, banda se reunește pentru a salva un membru capturat, de data aceasta ținta fiind Banca Națională a Spaniei.

Sezonul 5, din septembrie pe Netflix

Primele 5 episoade ale ultimului sezon „La Casa de papel”, grupate în Volumul I, vor fi disponibile pe 3 septembrie, urmând ca ultimele 5 să fie lansate pe 3 decembrie, iar platforma a anunțat că introduce trei noi personaje în noile episoade.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton