Homepage  / Știri / Recomandări

La ce oră este finala europeană la 200 de metri liber! David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp

La ce oră este finala europeană la 200 de metri liber! David Popovici s-a calificat cu cel mai bun timp

de Ioana Maria,

Medaliat cu aur la proba de 100 de metri liber, David Popovici (17 ani) a obținut azi calificarea în finala probei de 200 metri liber, la Campionatele Europene de Înot de la Roma.

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber și cu cel mai bun timp în seriile de dimineață, a confirmat statutul de favorit. A concurat în prima semifinală, pe culoarul 4, și a încheiat cursa cu un timp de 1,44:91. La Mondialele de la Budapesta, din iunie 2022, când cucerea aurul, Popovici încheia în 1:43.21.

Popovici a avut o primă lungime de bazin excelentă. A întors primul, cu timp sub recordul european. A păstrat avansul până la final, a încheiat pe primul loc, și va lupta pentru o nouă medalie de aur european! Va concura azi tot pe culoarul 4, al favoritului, scrie gsp.ro.

Finala probei de 200 de metri liber este luni, 15 august, de la ora 19:06, transmisă pe TVR 1.

David Popovici, aur și record mondial în proba de 100 de metri liber

David Popovici (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde.

David a înotat pe culoarul cu numărul 4, cel al favoritului, în finala probei de 100 de metri liber de la Europenele organizate la Foro Italico, din Roma. A întors al doilea, dar a avut o parte secundă absolut formidabilă.

A încheiat cursa în 46,86 secunde și a bătut recordul mondial deținut de brazilianul César Augusto Cielo Filho, încă din 2009, în perioada în care costumele de înot facilitau astfel de performanțe.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton