Homepage  / Netflix

Knives Out 2. Ce ne-au povestit Dave Bautista și Madelyn Cline despre noul mister din Grecia

Knives Out 2. Ce ne-au povestit Dave Bautista și Madelyn Cline despre noul mister din Grecia

de Andreea Hentea,

După succesul notabil al filmului „La cuțite” (2019), regizorul Rian Johnson și vedeta acestuia, Daniel Craig, ne propun un nou caz în continuarea poveștii, „La cuțite: Misterul din Grecia” (2022), care s-a lansat la Netflix astăzi, 23 decembrie. Dave Bautista și Madelyn Cline, doi dintre actorii din distribuție, ne-au povestit cum s-a văzut totul chiar din interior.

Distribuția doldora de vedete, decorurile de vis, umorul și surprizele nenumărate sunt atuurile noului film semnat de Rian Johnson. Cu paisprezece premii și 30 de nominalizări (printre care o recentă nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria muzical / comedie și una pentru cel mai bun actor la aceeași categorie – Daniel Craig), „La cuțite: Misterul din Grecia” ajunge la Netflix, foarte așteptat de fanii primului film din serie.

Lansat pe 3 ianuarie 2020 în România, chiar înainte de începutul pandemiei, „La cuțite” / „Knives Out”, care a avut un buget de 40 de milioane de dolari, a fost o mare surpriză chiar pentru realizatorii săi, obținând încasări globale de peste 300 sute de milioane.

Cu puțină vreme înainte, regizorul și scenaristul Rian Johnson, care este și producător, alături de Ram Bergman, a avut flerul de a achiziționa drepturile asupra continuărilor.

Ce vedem acum

În acest al doilea film, Benoit Blanc (Daniel Craig) are de dezlegat un nou caz, care îl duce pe o insulă însorită din Grecia. Invitat de miliardarul Miles Bron (Edward Norton) pe luxoasa sa proprietate, Blanc nu știe exact cu ce urmează să se confrunte, ci doar se trezește în fața unui grup pestriț de invitați la întâlnirea anuală organizată de gazdă.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (2022). Daniel Craig /Netflix © 2022.

O femeie de afaceri, Helen Brand (Janelle Monáe), Claire Debella (Kathryn Hahn), guvernatoarea statului Connecticut, Lionel Toussaint (Leslie Odom Jr.), un cercetător avangardist, creatoarea de modă Birdie Jay (Kate Hudson) și asistenta ei conștiincioasă, Peg (Jessica Henwick), dar și influencerul Duke Cody (Dave Bautista) și iubita lui, Whiskey (Madelyn Cline).

GLASS ONION: A KNIVES OUT MYSTERY (2022) Kate Hudson și Edward Norton /NETFLIX

Evident, nu ni se spun prea multe – știm doar că excentrica gazdă adoră puzzle-urile și că uciderea unuia dintre membrii grupului îi transformă pe toți ceilalți în suspecți. Filmul a fost lăudat pentru surprizele inteligente, pentru scenografia originală și pentru că nu suferă de supralicitarea întâlnită în mai toate continuările succeselor hollywoodiene.

Cine are apariții surpriză

Când Netflix a achiziționat drepturile pentru acest film, o a treia parte a seriei, începuseră deja pregătirile pentru „Knives Out 3”, în care vor fi implicați, de asemenea, Rian Johnson și Daniel Craig. Filmul de față ne rezervă și întâlnirea cu alte vedete decât cele enumerate mai sus. Ethan Hawke și Hugh Grant vor avea câte o apariție cameo, dar îi vom revedea și pe regretații Angela Lansbury și Stephen Sondheim.

Cei doi mari actori erau, de altfel, prieteni de zeci de ani, după ce Angela Lansbury o interpretase în 1979 pe doamna Lovett în adaptarea pentru Broadway a piesei „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street”, cu muzica și versurile compuse de neuitatul Stephen Sondheim.

Frumoasa Madelyn Cline și impozantul Dave Bautista au vorbit despre personajele lor, doi îndrăgostiți care sosesc la vila miliardarului Miles Bron. Plin de mușchi, Duke Cody (intepretat de Dave Bautista) este influencer pe YouTube și are succes și datorită ajutorului iubitei și colaboratoarei lui pe nume Whiskey (Madelyn Cline).

Cum i s-a părut lui Dave Bautista rolul de influencer

Lansat în carieră ca luptător de wrestling, Dave Bautista a apărut în numeroase filme în ultimii ani, de la franciza „Gardienii galaxiei”, în care l-a jucat pe Drax, la comedii ca „Profu de spionaj”, dar și în filme mult mai complexe, precum „Vânătorul de recompense 2049”, în care a fost fiorosul Sapper Morton sau „Dune”, în care a interpretat rolul odiosului Glossu Rabban Harkonnen.

Dave Bautista

Despre rolul de aici, Dave Bautista a spus:

„Încă de când am renunțat la wrestling, am avut această mare nevoie de a-mi demonstra valoarea ca actor și de a nu fi considerat doar un sportiv care s-a apucat de actorie ca să devină stea de cinema sau care caută mereu să fie în centrul atenției. M-am îndrăgostit cu adevărat de actorie și mi-am dorit întotdeauna o provocare. Pentru mine a fost extraordinar să interpretez rolul lui Duke. Mi-a oferit acea oportunitate să-mi demonstrez calitățile, mai ales că nu semăn deloc cu el”.

„Zoe Saldaña m-a sfătuit să fiu foarte atent la regizorii cu care voi lucra”

Actorul a vorbit, de asemenea, despre încercarea de a găsi un echilibru între tonurile diferite din film: „Chiar la începutul carierei mele, Zoe Saldaña m-a sfătuit să fiu foarte atent la regizorii cu care voi lucra. Și am luat acest lucru foarte în serios. Am căutat mereu regizori buni pentru că, în termeni sportivi, sunt foarte ușor de antrenat. Dacă am antrenorul potrivit, sunt sigur că acesta mă poate duce acolo unde vreau să ajung. Acesta este felul în care privesc eu lucrurile și m-am comportat în consecință. M-am bizuit pe Rian ca să mă ghideze pe parcursul diferitelor scene, pentru că Duke a fost o provocare pentru mine. Dar, în condițiile în care Rian îmi putea spune ce anume își dorea și ce trebuia să transmit, eu puteam să-i ofer acele lucruri sau, cel puțin, să accept provocarea și să încerc să vin cu o interpretare de succes”.

Dave Bautista a fost încântat de diversitatea distribuției: „Este minunat că aceste personaje sunt atât de diferite. Ar fi imposibil să spui că cineva anume a atras toată atenția în vreo scenă, pentru că toată lumea a fost atât de prezentă tot timpul. Pur și simplu nu te puteai abține să-i urmărești pe toți în timp ce jucau. Dacă publicul va viziona filmul de mai multe ori, va observa, probabil, de fiecare dată, câte ceva nou la fiecare personaj”.

„Cineva îi va oferi un rol dramatic și va părea un vizionar”

La rândul său, Rian Johnson a povestit despre actorul său: „Îl urmăresc de ceva vreme. Cred cu adevărat că are multe calități. Am sentimentul că, într-o zi, cineva îi va oferi un rol dramatic adevărat și va părea un vizionar, pentru că sunt sigur că Dave este incredibil de talentat. Este un om sensibil și reușește să exprime această sensibilitate în interpretarea lui. Cred că are o profunzime pe care vom ajunge să o remarcăm în anii următori”.

Madelyn Cline, interpreta lui Whiskey, a fost mezina distribuției

Actrița care a jucat-o pe frumoasa Whiskey, iubita lui Duke, care îl sprijină în activitatea de influencer, are 25 de ani, fiind cea mai tânără membră a acestei distribuții sonore. După serialul Netflix „Stranger Things”, în care a jucat rolul Tinei, am văzut-o în drama „Boy Erased – Confesiunile unui băiat”, cu Lucas Hedges și Nicole Kidman, dar și în comedia „This Is the Night”, cu Naomi Watts și Lucius Hoyos.

LOS ANGELES, CALIFORNIA – NOVEMBER 14: Madelyn Cline attends Netflix’s „Glass Onion: A Knives Out Mystery” U.S. premiere at Academy Museum of Motion Pictures on November 14, 2022 in Los Angeles, California. (Photo by Emma McIntyre/Getty Images for Netflix)

„Aveam impresia că particip la un masterclass când îi vedeam pe ceilalți la lucru”

Despre aventura de-a juca alături de toate vedetele din distribuție, Madelyn a povestit: „Să spun doar că a fost intimidant ar însemna să nu recunosc ce am simțit cu adevărat. Am avut niște emoții colosale, dar toți au fost minunați și absolut adorabili. Aveam impresia că particip la un masterclass când îi vedeam pe ceilalți la lucru sau când urmam indicațiile unui regizor atât de minunat precum Rian, care mi-a oferit timpul și energia lui. Felul în care reușit să se adapteze la fiecare membru al distribuției și să fie atât de punctual și de prezent pentru fiecare dintre noi a fost absolut incredibil. Chiar vorbeam cu Edward despre asta în platou. Întreaga experiență a fost ca o vacanță. Dar asta nu înseamnă că nu ajungeam pe platou lac de sudoare din cauza emoțiilor, în fiecare zi”.

„Făceam și eu pe toanta. M-am distrat copios!”

Ea spune că Whiskey „e genul de tânără care își dorește să fie influencer. Deși e cu siguranță o oportunistă, în căutarea căilor de a urca pe scara socială, nu e deloc un personaj lipsit de farmec. Cred că, în felul ei, își joacă propriul personaj”.

Tânăra actriță a mărturisit: „Când am citit prima dată scenariul, m-am gândit că am cunoscut un milion de fete ca ea, că știu pe de rost genul ei. Dar după ce am aprofundat textul, am înțeles că Rian își dorea o anume nuanțare, pe care a încorporat-o atunci când a creat personajul ei. E un om bun, dar are scopurile ei. Este cea mai tânără din grup, cu excepția lui Peg, iar acest lucru transpare în acțiunile sale. Îmi amintesc că în a doua sau a treia săptămână în Grecia, ne intram în ritm și era începutul filmului, așa că «fațada» lui Whiskey era vizibilă în toată splendoarea. Masca nu alunecase încă, așa că făceam și eu pe toanta. M-am distrat copios!”

Despre lucrul la film, Madelyn a declarat: „Ca echipă, ne-am pliat cu toții pe caricaturile acestor oameni. Le-am îmbrățișat întru totul, dar și comicul din spatele calității lor umane precare, absolut hilare. Chiar mi-a plăcut asta și am reușit să o scoatem în evidență ceva mai mult decât în primul film, ceea ce mi se pare interesant, pentru că filmul «La cuțite: Misterul din Grecia» are identitatea sa și propriile personaje. Îl avem în continuare pe Benoit și e același univers, dar e o poveste separată.”

„În fiecare clipă în care a fost pe ecran, a reușit să mă surprindă”

Regizorul Rian Johnson și-a descris, și el, tânăra eroină: „Desigur, a fost foarte important pentru mine ca acest personaj să aibă ceva de ascuns dincolo de suprafață. E una dintre surprizele plăcute la Whiskey: restul grupului din film și publicul o vor eticheta într-un anumit fel, pentru a descoperi apoi adevărata ei personalitate. Madelyn e foarte talentată, inteligentă și extrem de amuzantă. În fiecare clipă în care a fost pe ecran, a venit cu o idee cu care a reușit să mă surprindă”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton