Homepage  / Netflix

Netflix anunță data lansării filmului „La cuțite: Misterul din Grecia”. Ce vom vedea acum

Netflix anunță data lansării filmului „La cuțite: Misterul din Grecia”. Ce vom vedea acum

de Andreea Hentea,

După o așteptare îndelungată, Netflix a stabilit, în sfârșit, data premierei celui de-al doilea film din franciza lansată în 2019, cu producția „La cuțite” / „Knives Out”.

Filmul este regizat tot de Rian Johnson, la fel ca primul din serie, și va fi lansat de Netflix pe 23 decembrie. „La cuțite: Misterul din Grecia” / „Glass Onion: A Knives Out Mystery” ne va aduce o nouă aventură a detectivului Benoit Blanc (Daniel Craig). Acum, el va pleca în Grecia, unde va avea de rezolvat un alt caz neobișnuit.

Alături de Daniel Craig, în film vom vedea o mulțime de vedete, printre care Edward Norton, Kate Hudson, Ethan Hawke, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline și Dave Bautista.

Ideea care i-a venit regizorului și scenaristului Rian Johnson în 2020, la începutul perioadei de izolare cauzate de pandemie, a fost să exploateze tocmai această distanțare în folosul filmului și să-și plaseze povestea într-o vacanță plină de suspans, petrecută pe o insulă din Grecia cu un decor paradisiac.

Dacă primul film exploata frustrările și invidiile din sânul unei familii bogate, care aveau să ducă la crimă, cel de-al doilea se oprește asupra unui grup de prieteni pe care îi vedem – în primele imagini din film făcute publice – adunați în jurul unei mese somptuoase.

Persoanele privilegiate din acest grup ajung pe îmbietoarea insulă privată din Grecia la invitația proprietarului său, miliardarul Miles Bron (Edward Norton), un nume celebru în domeniul tehnologiei. El îi invită pe oamenii cei mai apropiați să-și petreacă vacanța alături de el, dar foarte curând acel loc perfect începe să scoată la iveală tot felul de adevăruri deloc agreabile.

Când pe insulă are loc o crimă, detectivul Benoit Blanc se dovedește persoana ideală pentru a dezlega ițele complicatei povești.

Un film plus o vacanță

Rian Johnson, care este nu doar regizor, ci și scenarist și producător (împreună cu Ram Bergman), a povestit câte ceva despre noul său film. El a specificat, printre altele, că titlul filmului a fost inspirat de piesa „The Glass Onion”, a trupei Beatles, al cărei fan este. Rian Johnson a vrut să-i ofere detectivului Benoit Blanc un element amuzant, o metaforă de care să se agațe, după obiceiul său, iar când a găsit piesa, după o căutare în telefon, totul i s-a părut perfect.

Johnson a mai povestit și că a abordat alcătuirea distribuției „ca pe o invitație la o cină festivă”. El a adunat „în jurul mesei” o mulțime de vedete, explicând: „Încerci să inviți oamenii care-ți plac, dar adevărul este că nu se știe niciodată.

Până la urmă, nu faci decât să încerci să aduci actorii cei mai buni pentru fiecare rol, actorii care se potrivesc cel mai bine cu fiecare personaj în parte. Așadar, pur și simplu arunci zarurile și îți ții respirația. Din fericire, ne-am ales cu un grup de oameni cu o chimie extraordinară”.

Regizorul a mai povestit că vila din Porto Heli, în care s-a filmat totul, a fost cadrul ideal pentru poveste, mai ales că i-a găzduit și pe membrii distribuției, care au venit, în majoritate, cu familiile lor. „A fost ca o vacanță de vară în care am făcut și un film”, a mai spus Rian Johnson.

Benoit Blanc va dezvălui și câte ceva despre el

Tot Johnson a mai povestit despre protagonistul poveștii, Benoit Blanc, interpretat de Daniel Craig, că va avea un rol mai întins decât în primul film, iar „publicul va avea ocazia să-l cunoască ceva mai bine”.

Regizorul a mai spus: „În primul film, ca urmare a structurii acestuia, Marta, personajul interpretat de Ana de Armas, s-a aflat în mare măsură în centrul atenției, iar Blanc a fost mai degrabă amenințarea. Având în vedere structura poveștii, aproape că a fost eroul negativ, pentru că publicul s-a temut că, pe parcurs, el va reuși să o prindă și va fi nevoit să o dea pe mâna justiției. Așadar, în primul film, Blanc nu s-a încadrat perfect în rolul de erou și a fost mai degrabă un fel de enigmă. Pe de altă parte, în acest lungmetraj, Blanc primește invitația de veni pe insulă pentru a dezlega un mister legat de o crimă. Facem, deci, cunoștință cu toți acești oameni și pătrundem în această lume prin ochii lui”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton