Homepage  / Articole

La Hollywood se poartă filmele cu zombi

La Hollywood se poartă filmele cu zombi

de Redactia Tvmania

Cetatea Filmului american va fi cucerită în următorii ani de o nouă modă: şapte poveşti cu morţii-vii (majoritatea inspirate de cărţi) au primit undă verde şi urmează să fie filmate şi apoi lansate la cinema anul acesta, în 2012 şi în 2013.

Să fi fost scenariştii marelui ecran inspiraţi de succesul serialului TV „The Walking Dead”, în care ultimii supravieţuitori ai apocalipsei zombilor luptă bine împotriva creaturilor? Cam da, altfel nu se explică numărul impresionant de pelicule cu zombi programate să fie lansate pe marile ecrane în următorii ani.

Cel mai sonor titlu din listă este „World War Z” (2012), o adaptare a cărţii lui Max Brooks din 2006, în care Brad Pitt este Gerry Lane, un angajat al Naţiunilor Unite care a supravieţuit epidemiei care a decimat omenirea, populând lumea cu zombi. Filmările se desfăşoară acum în Glasgow (după Malta, unde Brad Pitt a închiriat o fortăreață).

Ryan Reynolds se angajează în „poliția decedaților”

Boy Scouts vs. Zombies” (2012) va râde de subiect (filmul e o comedie despre care nu se ştiu alte detalii), iar „R.I.P.D.” (2013) va fi un amestec de „Bărbaţii în negru” şi „Vânătorii de fantome”. În filmul bazat pe benzile desenate ale lui Peter M. Lenkov, un poliţist (Ryan Reynolds) e omorât de partenerul său şi – după moarte – i se oferă o slujbă în „poliţia decedaţilor”, care caută zombi pe Terra şi îi elimină. În distribuţie apar şi Jeff Bridges, Kevin Bacon şi Mary-Louise Parker.

Warm Bodies” (2012) îl va avea în rolul principal pe Nicholas Hoult („Totul despre băieţi”) şi e inspirat de romanul lansat anul acesta de Isaac Marion. Hoult va fi R, un tânăr zombi care începe o relaţie cu iubita uneia dintre victimele sale.

Zombies vs. Robots” (2013) e tot o adaptare literară, a unui roman grafic din 2007, în care trei oameni de ştiinţă creează o poartă temporală. Unul dintre ei călătoreşte în timp, dar este omorât la întoarcere, aşa că echipa trimite în loc un robot, care populează apoi planeta cu viruşul morţilor-vii. Singurl supravieţuitor e un bebeluş, care va fi protejat cu orice preţ de roboţi.

Beatleşii devin zombi!

Nimeni nu scapă de apocalipsa morţilor-vii! Nici Beatleşii, nici „Mândrie şi prejudecată”. „Paul is Undead” (2011) – inspirat de romanul cu acelaşi titlu din 2010 al lui Alan Goldsher – e povestea comică alternativă a grupului celebru de britanici, transformaţi în zombie şi maeştri ninja (în timp ce Mick Jagger încearcă să-i vâneze).

Romanul lui Jane Austen va fi şi el rescris în „Price and Prejudice and Zombies” (2013), peliculă în care Marea Britanie e populată de zombi, iar protagonista Elizabeth Bennet şi surorile ei sunt antrenate pentru a se apăra de creaturi. Filmul e bazat pe cartea din 2009 a lui Seth Grahame-Smith.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton