TRIO DE SUCCES. Olivia (Anna Torv), Walter (John Noble) şi Peter (Joshua Jackson) devin o familie unită de investigatori paranormali.
Ajuns la sezonul al treilea în SUA (acesta începe pe 23 septembrie), „Fringe” e un fel de „Dosarele X” vs. „Zona crepusculară” şi îl are în spate pe părintele „Lost: Naufragiaţii”, J. J. Abrams.
.
Din 30 septembrie, de luni până joi, Pro TV-ul începe să difuzeze unul dintre cele mai interesante seriale americane recente. Deşi se auzea că postul din Pache Protopopescu ar negocia pentru serialul cu vampiri „Vampire Diaries”, publicul român se alege cu „Fringe”, o producţie mult mai bună.
Serialul a debutat în 2008, a fost până acum nominalizat la două premii Emmy (pentru efecte vizuale şi sunet) şi urmăreşte divizia „Fringe” din cadrul FBI-ului: în primul episod, agentul special Olivia Dunham (Anna Torv) devine membră a acesteia, sub conducerea lui Phillip Broyles (Lance Reddick).
Având nevoie de ajutorul genialului om de ştiinţă Walter Bishop (John Noble) – internat de ani buni la un spital de nebuni, Olivia îl şantajează pe fiul acesteia, Peter (Joshua Jackson), şi ajunge, la final, să facă echipă cu amândoi..
Cazurile pe care le investighează cei trei – Walter îşi reorganizează fostul laborator de la Universitatea Harvard – sunt legate de întâmplări neobişnuite care implică boli rare, mutaţii, teleportate şi abilităţi ciudate. De-a lungul celor două sezoane de până acum, creatorul J. J. Abrams a dovedit că povestea are deja un final bine definit, spre care se îndreaptă, Olivia descoperind că are o relaţie veche şi dureroasă cu Walter Bishop, Peter ajungând să dezgroape o răpire între universuri paralele şi toată povestea fiind condusă din umbră de misteriosul William Bell (Leonard Nimoy, celebru pentru rolul lui Spock, din „Star Trek”), preşedintele corporaţiei Massive Dynamic.
Serialul te prinde imediat, cu protagoniştii atrăgători, cu varietatea cazurilor rezolvate de cei trei şi cu mitologia din spatele poveştii.
Text: Monica Popescu