Homepage  / Știri / Televiziune

La TVR 2 începe un nou serial de epocă, „Sub soarele Ecuatorului”

La TVR 2 începe un nou serial de epocă, „Sub soarele Ecuatorului”

de Redactia Tvmania

TVR 2 va difuza în premieră serialul portughez de epocă „Sub soarele Ecuatorului”, cu Filipe Duarte și Maria João Bastos în rolurile principale.

 

Ecranizare după romanul omonim al scriitorului și jurnalistului  Miguel Sousa Tavares, publicat în 2003, „Sub soarele Ecuatorului” este cea mai scumpă producție de ficțiune din istoria televiziunii din Portugalia, lansată în 2008.

 

Serialul, care are 30 de episoade, se laudă cu o mulțime de date impresionante: a costat aproape 6 milioane de euro, a avut o distribuție de 120 de actori, dar și o echipă tehnică de 500 de oameni, iar filmările, care au durat șase luni, au fost făcute pe patru continente, respectând povestea din roman: Europa (în Portugalia), Africa (în São Tomé şi Principe), America de Sud (în Brazilia) și Asia (în India). 

 

Povestea începe în 1905, când omul de afaceri Luis Bernardo Valença (Filipe Duarte) trebuie să renunțe la viața lui confortabilă din Lisabona pentru a lua în primire postul oferit de rege, de guvernator al micuțelor insule São Tomé şi Principe, atunci colonie portugheză, în largul coastelor Africii centrale. Pe insule (care se află lângă ecuator, de aici numele romanului și serialului), Valença descoperă ce grea e viața populației de culoare ce muncește pe plantațiile de cacao, dar are și motiv de fericire, căci se îndrăgostește. Doar că femeia iubită (Maria João Bastos) e… soția consulului englez. 

 

„Sub soarele Ecuatorului” va debuta la TVR 2 miercuri, 29 iulie, de la ora 23.00, și va fi difuzat de post de luni până joi, zilnic. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton