Homepage  / Televiziune

„Lady Gucci: Povestea Patrizei Reggiani”, de la hainele de firmă la uniforma de pușcărie

„Lady Gucci: Povestea Patrizei Reggiani”, de la hainele de firmă la uniforma de pușcărie

de Mioara Tronaru,

În documentarul italian „Lady Gucci: Povestea Patrizei Reggiani”, „Lady Gucci - La storia di Patrizia Reggiani” (2020), fosta doamnă Gucci, Patrizia Reggiani (73 de ani), își spune povestea. Singură în fața camerei, cea care a fost numită Văduva Neagră deapănă toate momentele importante ale vieții sale. Documentarul va fi duminică, 24 iulie, de la ora 22.00, pe Discovery.

Dragoste și crimă

Maurizio Gucci, nepotul fondatorului casei de modă cu același nume, a fost împușcat în 1995, în fața biroului său, de un asasin care s-a dovedit a acționa la ordinul fostei soții a lui Gucci, Patrizia Reggiani, cunoscută drept Lady Gucci.

A fost unul dintre cele mai notorii cazuri de crimă din Italia și a ținut multă vreme prima pagină a ziarelor. Se căsătoriseră în 1973 și divorțaseră oficial în 1991, după ce el o părăsise pentru o altă femeie.

Crima care a șocat întreaga lume a fost un caz destul de dificil pentru poliția italiană care a avut nevoie de ani de anchete pentru a ajunge să o acuze pe fosta soție. Patrizia Reggiani a fost arestată în 1997, iar un an mai târziu a venit sentința: 29 de ani de închisoare, care ulterior a fost comutată în 26 de ani.

A fost eliberată în 2017 pentru bună purtare. După anii petrecuți în penitenciarul din San Vittore, Patrizia Reggiani s-a hotărât să spună cu toată sinceritatea cum s-au petrecut lucrurile – cum l-a cunoscut pe Maurizio, cum s-au iubit, ce nuntă de vis au avut și cum totul s-a transformat apoi într-un coșmar -, fără să omită niciun detaliu.

Lady Gucci vs Lady Gaga

Același subiect îl are și cel mai recent film al regizorului Ridley Scott, „Casa Gucci”, „House of Gucci” (2021), în care Patrizia Reggiani este interpretată de Lady Gaga.

foto: facebook/IO Donna

Dar Lady Gucci nu e deloc mulțumită de felul în care a fost portretizată, mai ales că: „Sunt destul de enervată de faptul că Lady Gaga mă joacă pe mine în noul film al lui Ridley Scott fără să aibă decența și sensibilitatea să vină să se întâlnească cu mine. Nu e vorba de bani aici. Nu am luat un cent de la filmul ăsta. Este o chestiune de bun simț și respect”, a explicat Reggiani, în usmagazine.com.

Lucru cu care nu a fost de acord cealaltă lady: „Nu vreau să stau la povești cu Patrizia Gucci. Cred că vrea să-mi spună o istorioară epică despre ea însăși, ca criminal notoriu și femeie care l-a sfătuit pe Gucci. Cred că ceea ce a făcut a fost greșit, sper că regretă profund”, a declarat actrița pentru itv.com.

Pentru interpretarea sa, Lady Gaga a primit o nominalizare la Globurile de Aur.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton