Homepage  / Articole

Laurenţiu Darie, românul din orchestra Youtube

Laurenţiu Darie, românul din orchestra Youtube

de Redactia Tvmania

În acest an, România are din nou un reprezentant în Youtube Symphony Orchestra - proiectul demarat în 2008 şi ajuns la a doua ediţie întruneşte cei mai buni muzicieni din lume. Fagostistul român Laurenţiu Darie a fost ales după ce a dat o audiţie online sub forma unei înregistrări video.

.

Laurenţiu Darie studiază fagotul de la vârsta de 10 ani. După ce a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, şi-a aprofundat studiile la Munich, Germania.

Cariera sa a cuprins colaborări cu The Munich Symphonic Orchestra, The Lebanese National Symphony Orchestra, The State Symphony Orchestra of Mexico şi The Vienna Walzer Orchestra.

Începând din 1 decembrie 1998, este angajat al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti.

Pentru aplicaţia on-line, Laurenţiu Darie a interpretat partituri din Uvertura la „Nunta lui Figaro” şi „Concertul pentru Fagot şi Orchestra” de Mozart, „Simfonia 4-a de Ceaikovski” şi „Şeherezada” de Korsakov.

.

Violonistul român Titus Flueraş a făcut parte din Youtube Symphony Orchestra la ediţia precedentă din New York.

La jumătatea lunii martie, fagotistul român este aşteptat la Sydney, Australia, pentru a se alătura celorlalţi muzicieni întruniţi sub bagheta celebrului dirijor american Michael Tilson Thomas.

„Repetiţiile vor începe la Sydney, pe 14 martie 2011, şi vor avea loc în fiecare zi, până la concertul <>, de pe 20 martie 2011, la Sydney Opera House Concert Hall. Despre concert nu am încă suficiente informaţii, urmează să-mi sosească partiturile prin mail”, explică Laurenţiu Darie.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton