Homepage  / Cinema

Legendarii Martin Sheen și Robert Duvall se reîntâlnesc în filmul „12 Mighty Orphans”, la 42 de ani de la „Apocalipsul acum”

Legendarii Martin Sheen și Robert Duvall se reîntâlnesc în filmul „12 Mighty Orphans”, la 42 de ani de la „Apocalipsul acum”

de Redactia Tvmania

La mai mult de patru decenii de la capodopera lui Francis Ford Coppola „Apocalipsul acum” (1979), în care au jucat împreună, Martin Sheen (80 de ani) și Robert Duvall (90 de ani), două nume legendare ale Hollywoodului, s-au reîntâlnit pe platourile noului film „12 Mighty Orphans”, scrie deadline.com.

Câștigător al unui premiu Emmy în 1994 – pentru serialul „Murphy Brown” – și nominalizat la încă opt de-a lungul anilor, Martin Sheen, unul dintre cei mai apreciați actori de la Hollywood, a fost extrem de emoționat de reîntâlnirea cu legendarul Robert Duvall pe platourile filmului „12 Mighty Orphans”, regizat de Ty Roberts.

După ce au lucrat împreună la capodopera lui Francis Ford Coppola din 1979, cei doi mari actori au rămas oarecum în legătură, dar nu mai avuseseră prilejul să vorbească de câțiva ani și nici să joace în același film.

Fluturi în stomac

Chiar dacă veteranul Robert Duvall are doar o apariție cameo în film, prezența sa pe platouri a fost un adevărat eveniment pentru Martin Sheen. Chiar dacă este, la rândul său, o vedetă hollywoodiană, Sheen a declarat: „Am avut fluturi în stomac în timp ce încercam să filmez scena cu el, pentru că încă îl admir enorm. Este unul dintre marii actori ai generației mele… așa că îi sunt în primul rând un mare fan, pe lângă faptul că suntem colegi”, a declarat acesta pentru Deadline.

Martin Sheen a mai glumit că scena pe care a filmat-o cu Robert Duvall în „12 Mighty Orphans”, la care e și producător executiv, a fost poate „cea mai nereușită”, pentru că era extrem de „intimidat”. În schimb, el consideră grozav jocul lui Robert Duvall. „Este unul dintre eroii mei și nu am mai avut șansa să lucrez cu el de la «Apocalipsul acum», așa că m-am bucurat teribil că și-a făcut timp pentru noi”, a adăugat Sheen.

Un altfel de film despre fotbal

Regizorul Ty Roberts („The Iron Orchard”) a declarat că a vrut ca filmul său, „12 Mighty Orphans” (2021), care va avea premiera pe 18 iunie la Festivalul de Film de la Tribeca, să fie un altfel de film despre sport, care să evite clișeele genului.

Cu un scenariu scris de Ty Roberts, Kevin Meyer și Lane Garrison după romanul lui Jim Dent, filmul urmărește o poveste inspirată de un caz real. În timpul marii crize economice din 1929, Rusty Russell (Luke Wilson), antrenorul devotat al unei echipe de fotbal american a unui liceu și un medic de țară, Doc Hall (Sheen), conduc împreună o echipă de orfani extrem de talentați spre campionatul național, inspirând o întreagă națiune descurajată de sărăcie.

Roberts a declarat că nu a urmărit traseul standard al poveștilor despre sport, ci unul care a preferat examinarea atentă a psihologiei personajelor reale care au făcut posibilă această poveste, legăturile strânse din acea comunitate și momentul acela fascinant din istoria Americii. „Am vrut să leg povestea lui Rusty și a lui Doc de drama mult mai generală a acelor orfani, pentru ca filmul nostru să aibă ceva unic. Și vă asigur că nu-i lipsește miza”, a mai spus acesta despre povestea sa.

Pentru a intra mai bine în pielea eroului său, Rusty Russell, Luke Wilson s-a întâlnit cu nepotul acestuia, Russ Morton. „Am petrecut mult timp doar luând prânzul cu Russ, care are puțin peste 60 de ani, iar el mi-a povestit impresii despre bunicul lui. A fost grozav”, a povestit actorul, care spune că Rusty Russell, eroul său, „era o persoană liniștită și foarte demnă”. Pe lângă Luke Wilson, Martin Sheen și Robert Duvall, în film îi vom mai vedea pe Wayne Knight, Treat Williams și Vinessa Shaw.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton