Modifica setarile cookie
Homepage  / Seriale / Seriale coreene

Din nou la TVR 1| „Pictorul de la curte” dă lecţii despre iubire şi artă

de Redactia Tvmania

„Legendele palatului: Pictorul de la curte”, serialul de epocă din Coreea de Sud difuzat de postul naţional de televiziune, are la bază o personalitate importantă a artei coreene, a cărei poveste este modificată radical, din raţiuni artistice.

Lăudat şi criticat în acelaşi timp, serialul „Pictorul de la curte” îşi are originea în romanul „Painter of the Wind” de Lee Jung Myung (care a scris şi cartea ce a inspirat „Copacul cu rădăcini adânci”, serial difuzat tot de TVR 1).

Producţie Coreea de Sud 2008, „Pictorul de la curte”  a fost aplaudat pentru popularizarea culturii coreene şi exportat de Fundaţia Coreeană pentru Schimburi Culturale în 63 de ţări. În acelaşi timp, istoricii l-au blamat pentru intriga mincinoasă care stă la baza scenariului: aceea că pictorul protagonist, pe nume Shin Yun-bok, era, de fapt, femeie. Aceeaşi teorie despre Shin Yun-bok din cartea amintită a fost subiectul unui film coreean lansat tot în 2008, „Portrait of a Beauty”.

Muzica a fost centrală în „Concubina regelui”, medicina şi arta culinară – în „Giuvaerul Palatului”, iar acum aflăm mai multe despre pictura orientală, domeniu rezervat exclusiv bărbaţilor în Coreea antică.

În „Legendele palatului: Pictorul de la curte”, povestea începe în 1766, când pictorul Kang Su-hang (Yun Ju-Sang), membru de vază al institutului regal de pictură (Dohwaseo), primeşte comanda unui tablou cu prinţul moştenitor, viitorul rege Jungjo. Dar la scurtă vreme pictorul este găsit mort, apoi alt membru al academiei regale şi toată familia lui dispar misterios în timpul investigaţiei.

După zece ani, actualul rege, Jungjo (Bae Soo-Bin), e convins că portretul conţinea indicii preţioase privind cauza asasinatelor şi îl roagă pe pictorul său preferat, mândrul Kim Hong-do (Park Shin-Yang), să descopere tabloul.

Acesta din urmă e ajutat în demersul artistico-detectivist de noul lui elev, promiţătorul Shin Yun-bok (Moon Geun-Young), care e – de fapt – fiica pictorului ucis Kang Su-hang.

Cu un final dramatic (în care un punct-cheie îl constituie desenul „Miindo”, creaţie reală a pictorului Shin Yun-bok), serialul se axează pe relaţia dintre mentor şi învăţăcel, combinaţia de dragoste şi iubire părintească marcându-le dinamica relaţiei de-a lungul celor 20 de episoade de câte o oră.

Producţia a fost folosită pe plan internaţional şi pentru promovarea turismului. Filmările au avut loc în peisaje coreene extraordinar de frumoase, dintre care se remarcă Valea Mureung (din regiunea Buan). Zona a fost promovată de site-ul oficial de turism din Coreea de Sud (visitkorea.or.kr), laolaltă cu alte locuri unde s-a deplasat echipa de filmări (ca şcoala confuciană Dosan Seowon şi satul coreean tradiţional, unde turiştii pot asista la recreerea modului de viaţă în timpul Dinastiei Joseon).

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te