Homepage  / Seriale

„Leo Mattei – Brigada pentru minori” este „un proiect de familie”. Când e premiera sezonului 2 la AXN

„Leo Mattei – Brigada pentru minori” este „un proiect de familie”. Când e premiera sezonului 2 la AXN

de Mioara Tronaru,

Din 17 octombrie, AXN aduce lunea, de la ora 21.00, câte două episoade din serialul francez „Leo Mattei – Brigada pentru minori”, „Léo Mattéï, Brigade des Mineurs” (2013). Pentru că primul sezon nu are decât două episoade, din 24 octombrie, postul începe sezonul al doilea. Între timp, la francezi, se filmează deja sezonul al zecelea.

Serialul francez „Leo Mattei – Brigada pentru minori” se încadrează în genul polițist. În fiecare episod, Leo Mattei (Jean-Luc Reichmann), șeful Brigăzii pentru minori, are de rezolvat câte un nou caz în care sunt implicați copii. Departamentul a fost special creat pentru protejarea și salvarea copiilor care se află într-o situație de risc, dar și de rezolvarea infracțiunilor în care sunt implicați minori.

JEAN-LUC REICHMANN

Echipa e formată din locotenentul Clara Besson (Samira Lachhab), locotenentul și expertul în psihologie Jeanne Delorme (Florence Maury), comisarul Michel (Stéphane Boucher) și comandantul Lemeur (Doudou Masta). Leo Mattei a ajuns în acest departament în urma unei traume personale, fetița lui de 8 ani a dispărut, iar acum nu mai are decât o singură deviză: protejați minorii de orice pericol, inclusiv de ei înșiși!

JEAN-LUC REICHMANN ILAN BETCHER

Primul sezon din „Leo Mattei – Brigada pentru minori”, care nu are decât două episoade, a avut premiera în Franța, la TF1, pe 7 decembrie 2013. Actorul din rolul principal, Jean-Luc Reichmann (62 de ani), este o vedetă tv cunoscută la ei, care-a mai apărut episodic prin diverse seriale, dar acum s-a implicat total în această producție. Serialul a devenit un succes și acum au loc filmările pentru sezonul al zecelea, după cum relatează laprovence.com.

„Leo Mattei este creația noastră”

Jean-Luc Reichmann și soția sa Nathalie Lecoultre formează un cuplu de peste 25 de ani, cresc șase copii, trei ai lor și trei din relații anterioare, și fac împreună „Leo Mattei – Brigada pentru minori”.

„Am lucrat amândoi la acest proiect vreme de doi ani. Eu m-am ocupat de costume, de dialoguri și de scenariu”, declara în 2013, în Paris Match, Nathalie Lecoultre.

DOUDOU MASTA, ALEXANDRE ACHDJIAN, ENZO FLAMAIN

„«Leo Mattei» este creația noastră, este un proiect de familie. Fără tine, nu ar fi existat”, în dădea replica partenerul ei, Jean-Luc Reichmann.

Ideea le-a venit tocmai datorită casei lor pline de copii.

„Suntem o familie mare, cu șase copii cu vârste între 13 și 30 de ani, și ne-am întrebat ce mesaj am putea să le dăm? Un mesaj care să fie important pentru toate generațiile?”, a declarat Jean-Luc Reichmann pentru laprovence.com.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton