Homepage  / Vedete străine

Leonardo DiCaprio, cât pe ce să nu primească rolul lui Jack din „Titanic”. Ce s-a întâmplat la audiții între el și regizor

Leonardo DiCaprio, cât pe ce să nu primească rolul lui Jack din „Titanic”. Ce s-a întâmplat la audiții între el și regizor
7

de Roxana Mirea,

Mai mult ca sigur, fanii filmului „Titanic” nu-și pot imagina pe nimeni altcineva în rolul lui Jack Dawson, în afară de Leonardo DiCaprio. Ei bine, aflați că a fost cât pe ce ca actorul să nu fie distribuit în film. Regizorul James Cameron a explicat care a fost motivul.

Leonardo DiCaprio, cât pe ce să nu fie distribuit în rolul lui Jack din „Titanic”

Regizorul James Cameron era cât pe ce să nu-l distribuie pe Leonardo DiCaprio în rolul lui Jack Dawson în celebrul film „Titanic”, susținând că actorul s-a prezentat la audiție cu o atitudine de divă.

Într-un interviu pentru GQ publicat, regizorul filmului și-a amintit de întâlnirea cu DiCaprio înainte de filmul din 1997, care a bătut toate recordurile, menționând că actrița Kate Winslet fusese deja distribuită pentru rolul lui Rose DeWitt Bukater.

Așa că Leo a intrat – bineînțeles, i-a fermecat pe toți, inclusiv pe mine”, a explicat Cameron, în vârstă de 68 de ani. „Și am spus: ‘Bine, hai să vedem cum e chimia ta cu Kate’.”

Titanic (1997) – filmstillIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Potrivit regizorului, DiCaprio – care avea 22 de ani când filmul a ajuns în cinematografe – a crezut că asta înseamnă „o altă întâlnire pentru a o cunoaște pe Kate”. Dar, de fapt, Cameron îl chemase pentru a-i înregistra pe cei doi citind replici împreună.

Și el a spus: ‘Adică eu citesc?’. Iar eu am spus: ‘Da.’ El a spus: ‘Oh, eu nu citesc’„, a susținut Cameron, adăugând că răspunsul său a fost să îi strângă mâna actorului, acum în vârstă de 48 de ani, și să îi mulțumească „că a trecut pe aici”.

Mi-a spus: ‘Așteaptă, așteaptă, așteaptă. Vrei să spui că dacă nu citesc, nu primesc rolul? Pur și simplu așa?’”, a continuat regizorul.

Leonardo Dicaprio, Kate Winslet și James Cameron

„Iar eu am spus: ‘Oh, da. Haideți, haideți. Ăsta este un film uriaș care va dura doi ani din viața mea… așa că nu vreau să îl stric luând o decizie greșită în ceea ce privește distribuția. Așa că vei citi, sau nu vei primi rolul.’”

Ce l-a făcut pe James Cameron să-i dea rolul lui DiCaprio

Potrivit lui Cameron, DiCaprio s-a îmbufnat, dar a fost de acord să citească cu Winslet. „Fiecare fărâmă din întreaga lui ființă [era] atât de negativă”, și-a amintit cineastul, „până când am spus: ‘Acțiune!’”

Cameron a spus că DiCaprio „s-a transformat imediat în Jack”.

Kate s-a aprins și au intrat în toată chestia asta, iar el a jucat scena”, a explicat James Cameron. „Se deschiseseră norii negri, iar această rază de soare a coborât și l-a luminat pe Jack. Mi-am zis: ‘În regulă, el este tipul.’”

„Titanic” a câștigat 11 din cele 14 premii Oscar pentru care a fost nominalizat și i-a asigurat lui DiCaprio un loc printre cei mai influenți actori ai secolului.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton