Homepage  / Vedete străine

Leonardo DiCaprio, chemat în sala de judecată. În ce proces este implicat

Leonardo DiCaprio, chemat în sala de judecată. În ce proces este implicat
6

de Roxana Mirea,

Leonardo DiCaprio a depus mărturie în procesul fostului rapper al trupei Fugees, Pras Michel, acuzat că a acceptat bani de la Jho Low, un magnat fugar, pentru a influența politicieni americani. DiCaprio a depus mărturie timp de aproximativ o oră cu privire la relația sa cu Low.

Leonardo DiCaprio a depus mărturie în procesul lui Pras Michel

Câștigătorul unui premiu Oscar, Leonardo DiCaprio, a depus luni mărturie, fiind primul martor cunoscut în procesul plin de vedete al fostului membru al trupei Fugees, Pras Michel. Michel este acuzat că a participat la o conspirație globală de finanțare a campaniei electorale finanțată de Jho Low, un om de afaceri malaezian care ar fi furat miliarde de dolari din fondul suveran de investiții malaysian în schema 1MDB, cel mai mare caz de delapidare din istorie. Michel, în vârstă de 50 de ani, ar fi primit mai mult de 100 de milioane de dolari (80 de milioane de lire sterline) de la miliardarul malaezian Jho Low. Michel a pledat nevinovat, scrie CNN.

Leonardo DiCaprio, care a depus mărturie în fața marelui juriu care a emis actul de acuzare al lui Michel, nu este acuzat de nicio infracțiune. Deși atât Michel, cât și Low se confruntă cu acuzații în SUA, Low rămâne în libertate, astfel că Michel este singurul judecat în acest caz.

PRAS MICHEL

Michel este acuzat că a contribuit ilegal la campania prezidențială americană din 2012 a lui Barack Obama, folosind o rețea ilegală de terți plătiți cu fonduri străine. Procurorii cred că Low a vrut, de asemenea, să se folosească de Michel pentru a face lobby pe lângă oficialii administrației Trump pentru a renunța la ancheta privind presupusul rol al Low în schema 1MDB.

DiCaprio a depus mărturie timp de aproximativ o oră cu privire la relația sa cu Low, în încercarea procurorilor de a demonstra că Low a folosit banii furați pentru a obține favoruri de la actori, modele și politicieni din Statele Unite.

DiCaprio a intrat în sala de judecată într-un costum albastru, înconjurat de polițiști americani. El a vorbit încet în timpul mărturiei sale și, uneori, a fost atât de tăcut încât judecătorul districtual Colleen Kollar-Kotelly, care prezidează cazul, a trebuit să îi ceară să vorbească mai tare.

Cu riscul de a pune o întrebare stupidă, cu ce vă ocupați?”, i-a spus procurorul Nicole Lockhart lui DiCaprio, cerându-i acestuia să se prezinte.

Sunt actor„, a răspuns DiCaprio.

Leonardo DiCaprio a depus mărturie despre relația cu Low

Potrivit procurorilor, Low și Leonardo DiCaprio s-au cunoscut când li s-a făcut cunoștință de către fiul vitreg al fostului premier malaezian Najib Razak, care a fost inculpat în Malaezia în legătură cu scandalul de corupție 1MDB.

Luni, DiCaprio le-a povestit juraților că a participat la petrecerea de ziua lui Low din Las Vegas în jurul anului 2010, aceasta fiind prima lor întâlnire. În anii următori, a participat la „o multitudine de petreceri fastuoase” pe iahturi și în cluburi de noapte, la invitația Low, alături de alte celebrități, actori și muzicieni.

Am înțeles că era un mare om de afaceri cu multe relații”, a declarat DiCaprio în instanță. „A fost un fenomen în lumea afacerilor și a avut un succes imens”.

DiCaprio a participat la o petrecere de Revelion în Australia, împreună cu Low, după care petrecăreţii au fost transportaţi cu avionul înapoi în SUA pentru a sărbători de două ori Anul Nou.

DiCaprio a mai spus că l-a cunoscut pe Michel în anii 1990 și că a asistat la un concert al trupei Fugees. Actorul a spus că este posibil ca Michel să fi participat la o masă de Ziua Recunoștinței la el acasă, dar că „nu își aduce bine aminte”.

DiCaprio a declarat juriului că a vorbit cu Low în 2012 despre alegerile prezidențiale în curs de desfășurare.

A fost o conversație normală despre ce partid susținea el, i-am spus ce partid susțineam eu„, a spus DiCaprio. „Și mi-a spus că el, sau el și un grup, urmau să facă o contribuție semnificativă la Partidul Democrat”, a mai spus el, precizând că donația se ridică la aproximativ 20 sau 30 de milioane de dolari.

Am spus ‘wow, sunt o grămadă de bani’„, a spus DiCaprio. Procurorii susțin că banii au fost furați din 1MDB și că Michel l-a ajutat pe Low să facă donații prin intermediul unei serii de „donatori de paie” (persoane care folosesc ilegal banii unei alte persoane pentru a aduce o contribuție politică în nume propriu).

Cannes Roubaix Une Lumiere Premiere AMIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Filmul lui Leonardo DiCaprio, finanțat de Jho Low

Low s-a oferit în cele din urmă să finanțeze un film pentru DiCaprio, a declarat acesta. Avocații lui DiCaprio, o companie de producție și o terță parte au efectuat verificări de fond asupra lui Low și a finanțelor sale, a declarat DiCaprio, și i-au dat undă verde lui DiCaprio să încheie o înțelegere cu Low.

Procurorii susțin că Low a spălat bani din 1MDB prin intermediul unei companii de producție cinematografică cu sediul în Los Angeles, Red Granite Pictures. Red Granite ar fi folosit o parte din banii spălați pentru a finanța filme, inclusiv filmul lui DiCaprio „Lupul de pe Wall Street” din 2013. DiCaprio i-a mulțumit lui Low în timp ce accepta un Glob de Aur pentru rolul său din film.

Low a dat, de asemenea, bani fundației de mediu a lui DiCaprio, a declarat actorul, cumpărând un tablou la un eveniment de strângere de fonduri și făcând donații prin intermediul altor entități comerciale. DiCaprio a declarat că a încetat să mai vorbească cu Low în jurul anului 2015, când reprezentanții săi au descoperit un articol care susținea că Low folosea „fonduri ilegale din Malaezia și dintr-o multitudine de alte locuri”.

În 2016, procurorii au încercat să pună sechestru pe bunurile din „Lupul de pe Wall Street”, precum și pe un tablou de Picasso pe care un asociat al lui Low l-ar fi cumpărat cu fonduri furate și pe care i l-ar fi dăruit lui DiCaprio.

Un purtător de cuvânt al lui DiCaprio a declarat anterior pentru CNN că actorul colaborează cu procurorii americani pentru a returna orice fonduri pe care el sau organizațiile sale de caritate le-au primit de la 1MDB.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton