Homepage  / Știri / Vedete străine

Leonardo DiCaprio, cea mai mare donație de până acum pentru forțele armate ucrainene. Despre ce sumă este vorba

Leonardo DiCaprio, cea mai mare donație de până acum pentru forțele armate ucrainene. Despre ce sumă este vorba
7

de Roxana Mirea,

Leonardo DiCaprio a făcut cea mai mare donație de până acum către forțele armate ucrainene, în contextul în care războiul dintre Rusia și Ucraina continuă. Starul de la Hollywood are și el rădăcini ucrainene din partea bunicii sale materne.

Câți bani a donat Leonardo DiCaprio forțele armate ucrainene

Leonardo DiCaprio a făcut cea mai mare donație de până acum către forțele armate ucrainene. Actorul a transferat recent 10 milioane de dolari guvernului ucrainean, pe măsură ce războiul dintre Rusia și Ucraina continuă, potrivit Ukrinform.

„Donațiile considerabile sunt menite să susțină eforturile militare, precum și eforturile umanitare din interiorul țării”, se arată într-un comunicat de presă. Cele 10 milioane de dolari transferați de Leonardo DiCaprio reprezintă cea mai mare sumă pe care guvernul ucrainean a primit-o până în prezent pentru susținerea războiului din partea unei persoane, scrie libertatea.ro.

În plus, Leonardo DiCaprio are rădăcini ucrainene pentru că bunica lui maternă este din această țară est-europeană. Starul de la Hollywood a condamnat vehement războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Don’t Look Up Premiere – NYCIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Alte vedete care au donat bani pentru Ucraina

Banca Națională a Ucrainei a decis să deschidă un cont special de strângere de fonduri din întreaga lume în sprijinul forțelor armate ale țării, în contextul atacului Rusiei.

Mila Kunis, actriță americană de origine ucraineană și soțul ei, actorul Ashton Kutcher, au decis să sprijine Ucraina în contextul războiului și să doneze 3 milioane de dolari pentru sprijinul umanitar.

De asemenea, jucătoarea de tenis ucraineană Diana Yastremskaya a spus că după finala turneului WTA din Franța că își va dona premiile Ucrainei. În plus, Jason Kenny (prim-ministrul provinciei Alberta din Canada) a promis Ucrainei ajutor umanitar în valoare de peste 10 milioane de dolari, din care 5 milioane de dolari – pentru inițiativa UWC „Uniți cu Ucraina”.

Pe de altă parte, ambasadorul ucrainean în Statele Unite, Oksana Markarova, a dezvăluit că s-a făcut o donație anonimă în valoare de 1 milion de dolari pentru armata ucraineană.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton