Homepage  / Știri

Leonardo DiCaprio e în discuții cu MGM pentru a-l juca pe Jim Jones, liderul unei secte care a îndemnat 900 oameni să se sinucidă

Leonardo DiCaprio e în discuții cu MGM pentru a-l juca pe Jim Jones, liderul unei secte care a îndemnat 900 oameni să se sinucidă

de Andreea Hentea,

Leonardo DiCaprio ar urma să joace rolul principal din viitorul lungmetraj „Jim Jones”, despre celebrul lider al unei secte din anii 70 care a provocat sinuciderea în masă a peste 900 de oameni, în 1978, scrie deadline.com. 

Leonardo DiCaprio e în faza finală a discuțiilor cu studiourile MGM pentru rolul principal din viitorul lungmetraj „Jim Jones”. Filmul îl va avea în centru pe celebrul lider al unei secte din anii ’70, care s-a aflat în spatele sinuciderii în masă din Jonestown, pe 18 noiembrie 1978. Aceasta a avut ca rezultat pierderea a peste 900 de vieți. DiCaprio ar urma să producă filmul „Jim Jones” prin compania sa Appian Way, alături de Jennifer Davisson.

Scenariul filmului „Jim Jones”, scris de Scott Rosenberg, scenaristul filmelor „Venom” (2018), „Jumanji: Aventură în junglă” (2017) și „Jumanji: Nivelul următor” (2019) a fost achiziționat, se pare, de studiourile MGM contra unei sume cu șapte cifre.

Un caz care a șocat America

Jim Jones a fondat Templul Popoarelor, la Indianapolis, în 1955, ca pe o congregație care promova socialismul creștin. Apoi, în 1970, el a respins deschis creștinismul tradițional, susținând că el este Dumnezeu. În așezarea pe care a numit-o „Jonestown”, în Guyana, în 1974, Jones a întemeiat o comunitate formată din adepții săi numeroși, în fața cărora promova un paradis socialist liber de opresiunea guvernului american. 

Pe fondul zvonurilor despre încălcările drepturilor omului care se petreceau acolo, guvernul american a trimis o delegație condusă de agentul guvernamental Leo Ryan să cerceteze cazul, în noiembrie 1978. Ryan, împreună cu alți patru colegi, au fost împușcați de adepții lui Jones. În urma crimelor, Jones a orchestrat o sinucidere în masă a adepților săi, în urma căreia și-au pierdut viața 918 membri ai comunității din Jonestown, dintre care 304 copii, după ce el le-a cerut să bea Flavor Aid, o băutură aromată amestecată cu Valium și cianură.

Leonardo DiCaprio ne propune noi povești palpitante

Pe Leonardo DiCaprio îl vom vedea din 24 decembrie pe Netflix, în noul film regizat de Adam McKay („Brokerii Apocalipsei”, „Vicele”, „Succesiunea”). Comedia  „Nu priviți în sus” / „Don’t Look Up” îi are în distribuție, alături de Leonardo DiCaprio, pe Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Mark Rylance, Ron Perlman, Tyler Perry, Timothée Chalamet și Ariana Grande. În centrul său se află doi astronomi care anunță coliziunea iminentă dintre Pământ și o cometă care îl va distruge, dar nu sunt luați în seamă de nimeni, nici măcar de președinta Statelor Unite (Meryl Streep), pentru că „predicția lor nu e 100% sigură”.

DiCaprio a mai jucat, de asemenea, alături de Robert De Niro, John Lithgow, Brendan Fraser și Jesse Plemons în noul film al lui Martin Scorsese, „Killers of the Flower Moon”, care se va lansa în octombrie 2022. Leonardo DiCaprio a fost nominalizat de șapte ori la Oscar, dar a câștigat statueta abia în 2016, la categoria cel mai bun actor în rol principal, pentru „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass” (2015).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton