Homepage  / Vedete româneşti

Leonid Doni („Las Fierbinți”): „Mi-ar plăcea să joc Iron Man, dar…”

Leonid Doni („Las Fierbinți”): „Mi-ar plăcea să joc Iron Man, dar...”

de Cătălina Matei,

În copilărie, Leonid Doni și-a dorit să fie milițian, iar după ce a devenit actor cu acte-n regulă rolurile de polițist par să-i vină mănușă. Cel mai bun exemplu, este personajul său din serialul „Las Fierbinți”, Robi, care de 10 ani încoace s-a transformat în cel mai simpatic agent de la Pro TV. Ce au în comun cei doi? Aflăm imediat!

Dacă am face o recapitulare, rolurile de polițist te cam prind la TV – „Vine poliția”, „Las Fierbinți”… La un moment dat, și în copilărie îți doreai să devii milițian… Ce te „recomandă” pentru astfel de roluri?

Da, am avut parte doar de milițieni în ultimii 12 ani. Ce mă recomandă? Vocea și talentul :). Nu știu… Acum sincer să fiu… nici fața nu mă prea ajută să joc vreun interlop. Mi-ar plăcea să joc Iron Man, dar nu știu dacă încap în costum.

De aproape 10 ani îl interpretezi pe Robi în „Las Fierbinți”. În acest răstimp, ce anume ai preluat tu de la personaj și viceversa?

Dacă m-am îngrășat și am ajuns la 95 de kilograme… asta pentru că am preluat de la personaj plăcerea de a mânca. Eu de fel sunt mai sportiv, stau câte 4-5 ore la sală :).

De ce crezi tu că „Las Fierbinți” prinde în continuare la public?

Pentru că este un serial românesc, pentru că este o echipă foarte mișto și e făcut cu drag.

Cei care nu te cunosc de la teatru, au avut surpriza să te urmărească într-un altfel de rol, în filmul „Complet necunoscuți”. Ce te-a atras la Marcu, personajul tău din producția regizată de Octavian Strunilă?

Ce m-a atras la Marcu? E un bărbat frumos, nu aveam cum să nu cedez. J Mi-a plăcut foarte mult scenariul, faptul că e total opusul lui Robi.

Ești tătic de gemeni. Care ți se pare cea mai solicitantă provocare, din această ipostază?

Am gemeni? Nu e adevărat. Văd eu dublu :).

Ce vârstă au băieții tăi acum?

Au șase ani. La toamnă ne pregătim de școală și am emoții mai mari decât ei.

Ce vă place să faceți când petreceți timpul împreună?

Ne uităm la desene, ne jucăm de-a v-ați ascunselea. Bine, nu durează foarte mult v-ați ascunselea, mă anunță exact unde să nu-i caut.

Apropo de asta… îți împart și ei pasiunea ta mai veche pentru ecler? Sau s-a schimbat ceva între timp?

Dacă împart și ei pasiunea pentru ecler? Nu. I-am convins că e ceva nesănătos. Cel mai bine e să nu ai concurență :).

Cu „Gianina” și în alte producții

Printre primele scene filmate pentru serialul de la Pro TV se numără și cele cu Anca Dumitra alias Gianina. De atunci au trecut mai bine de 10 ani, iar cei doi, alături de întreaga distribuție, formează o echipă imbatabilă. De altfel, Leonid Doni și Anca Dumitra pot fi văzuți acum și pe Netflix, în filmul „Complet necunoscuți”, unde cei doi au parte de roluri total opuse celor din „Las Fierbinți”. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton