Homepage  / Cinema / Vedete străine

Liam Neeson redevine erou de acțiune, în filmul „In the Land of Saints and Sinners”

Liam Neeson redevine erou de acțiune, în filmul „In the Land of Saints and Sinners”
8

de Andreea Hentea,

Liam Neeson va juca rolul unui asasin pensionat în thrillerul „In the Land of Saints and Sinners”, regizat de Robert Lorenz, scrie collider.com. 

Deși, nu demult, declarase că va renunța la rolurile de erou de acțiune, pentru că, după propriile spuse, „la vârsta lui (69 de ani – n.n.) publicul nu l-ar mai crede”, Liam Neeson s-a implicat într-o nouă producție numită „In the Land of Saints and Sinners”.

Povestea regizată de Robert Lorenz („The Marksman: În bătaia puștii”), care va fi și producător executiv, va avea în centru un asasin pensionat care „se trezește atras de trei teroriști răzbunători într-un joc letal de-a șoarecele și pisica”.

Alături de Liam Neeson, în distribuție a mai fost ales, deocamdată, impozantul Ciarán Hinds. Acesta a fost Aberforth Dumbledore în „Harry Potter și Talismanele Morții: Partea a II-a”, a jucat în „Vrabia roșie” și în „Primul om pe Lună”, iar în curând îl vom vedea în așteptatul „Belfast”, regizat de Kenneth Branagh. 

Filmările la „In The Land Of Saints And Sinners” sunt programate să înceapă în martie 2022, în Irlanda. Scenariul este scris de Mark Michael McNally și Terry Loane, cărora li se va alătura și Matthew Feitshans.

„Adio, dar rămân cu voi!” 

Liam Neeson s-a consacrat ca actor dramatic consistent în filme precum „Lista lui Schindler” (1993), „Michael Collins” (1996) sau „Kinsey” (2004), a jucat în câteva comedii romantice, precum „Pur și simplu dragoste” / „Love Actually” (2003) sau „Casa din Toscana” (2020), dar și în filme ca „Star Wars: Războiul clonelor”(2008), abordând cele mai diverse genuri, într-o carieră de excepție. 

Totuși, în ultimii ani, Liam Neeson s-a axat mai ales pe roluri de acțiune, în care a fost tot mai solicitat după succesul seriei „Taken” (începută în 2008).

Deși a declarat, de mai multe ori, că vârsta lui e prea înaintată pentru a mai fi credibil în povești cu urmăriri, cascadorii și împușcături, Liam Neeson ajunge, în cele din urmă, tot la acest tip de roluri. 

Întâia oară când actorul a spus că e „prea bătrân pentru filmele de acțiune” a fost în 2015, când a declarat pentru Collider că probabil mai poate susține asemenea roluri „cel mult doi ani”.

El a spus atunci: „Dacă Dumnezeu mă cruță și sunt sănătos voi mai juca asemenea roluri cel mult doi ani, dar apoi cred că mă voi opri.

După filme ca «Taken», Hollywoodul pare să mă vadă într-o altă lumină. Mi se trimit destul de multe scenarii orientate către acțiune, ceea ce este foarte măgulitor, dar există o limită, desigur”.

În 2017, în schimb, tot Liam Neeson declara pentru Variety: „Uitați-vă la mine! Voi face filme de acțiune până mă vor îngropa. Nu sunt încă de pensionat!”.

La începutul acestui an, Liam Neeson (care a împlinit 69 de ani pe 7 iunie) a fost întrebat din nou dacă va mai juca în filme de acțiune.

Într-un interviu pentru ET, actorul a spus: „Oh, da! Așa cred. Am 68 de ani și jumătate, anul acesta împlinesc 69. Mai sunt câteva filme pe care le voi face anul acesta, dacă ne va permite COVID-19, și mai am câteva în pregătire. Cam asta se va întâmpla, cu excepția cazului în care voi merge sprijinit de un cadru cu roți”. 

La ora actuală, în afară de acest nou „In The Land Of Saints And Sinners” (care nu are încă stabilită o dată pentru lansare), actorul este implicat în alte trei filme de acțiune: „Blacklight” și „Memory”, care sunt deja în post-producție, și „Retribution”, la care filmează în prezent și care i-a rezervat tot un rol de asasin.

liam neesonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton