Homepage  / Vedete româneşti

Lidia Buble, condamnată definitiv la un an cu suspendare. Artista a vrut să mituiască doi polițiști

Lidia Buble, condamnată definitiv la un an cu suspendare. Artista a vrut să mituiască doi polițiști
7

de Andra Stana,

Lidia Buble este una dintre vedetele de la noi care au dosar penal. Artista a fost condamnată recent la un an de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT. Ce trebuie să facă acum cântăreața.

De ce a fost condamnată Lidia Buble la închisoare cu suspendare

Cântăreaţa Lidia Buble a fost condamnată definitiv la un an închisoare cu suspendare. Decizia, după ce artista a fost trimisă în judecată de DIICOT pentru că a mituit doi poliţişti de la Rutieră.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat, vineri, apelul depus de procurori. A fost menţinută pedeapsa aplicată de Tribunalul Bucureşti în noiembrie 2022, scrie stirileprotv.ro.

Atunci, cântăreaţa Lidia Buble, care a participat la show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Ea a dat 900 de lei unor agenţi de poliţie pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. De asemenea, vedeta nu avea declaraţie pe proprie răspundere necesară la deplasarea pe timpul nopţii.

Potrivit deciziei instanţei, Lidia Buble a primit un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. În schimb, magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În acest sens, a fost stabilit un termen de încercare pe o durată de 2 ani, anunță Agerpres.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti.

Lidia Buble, condamnată definitiv la un an cu suspendare. Artista a vrut să mituiască doi polițiștiIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Lidia Buble i-a mituit pe agenții de la Rutieră

În februarie 2021, procurorii DIICOT au prins-o din întâmplare pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenţi de la Rutieră. Atunci, ea s-a sfătuit la telefon cu un prieten în legătură cu suma de bani pe care să le-o dea polițiștilor. În acel moment, însă, amicul ei avea telefonul pus sub supraveghere, el fiind vizat de o anchetă privind traficul de droguri.

Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.

A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.

Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker”, se arată în documentele din instanţă.

Poliţistul i-a spus cântăreţei că trebuie să plătească o amendă în valoare de 3.500 de lei. Mai apoi, i-a sugerat Lidiei Buble că ar putea ajunge la o „înțelegere”.

Buble a declarat în fața procurorilor că a acceptat sugestia polițistilor pentru că era „timorată“. Pentru că nu avea bani la ea, s-a înțeles cu cei doi oameni ai legii să o urmeze cu mașina poliției până acasă, pentru a lua banii.

Pe drum, ea şi-a sunat din nou prietenul, iar acesta i-a explicat cum să negocieze cu poliţiştii. De asemenea, Lidia Buble sugerează că agentul i-a făcut avansuri, mai scrie sursa citată.

Lidia Buble a beneficiat de clemenţă din partea magistraţilor, fiind condamnată la un an cu suspendare. Ea nu a mai contestat decizia primei instanţe.

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton