Homepage  / Vedete româneşti

Loredana Iordache, de la pupitrul știrilor în vârf de munte. Cum și-a petrecut vacanța prezentatoarea de la TVR 

Loredana Iordache, de la pupitrul știrilor în vârf de munte. Cum și-a petrecut vacanța prezentatoarea de la TVR 
11

de Redactia Tvmania,

Fiecare zi este o provocare, iar pentru Loredana Iordache, prezentatoarea principalului Telejurnal al zilei în weekend, la TVR 1, dorinţa verii a fost să-şi depăşească limitele şi să îşi încarce bateriile vizitând cele mai frumoase peisaje din România.

Telespectatorii TVR se întâlnesc cu Loredana Iordache atât în weekend, cât şi la Telejurnalul orei 14.00 în timpul săptămânii, sau la emisiuni informative care pot fi urmărite la TVR 1 și TVR INFO.

Frumoasă şi elegantă, Loredana este de profesie actriță și jurist – „combinația perfectă pentru a fi un jurnalist de succes”, spune aceasta.

Iată însă că în această vară, ea a renunţat la imaginea perfectă de pe micul ecran şi-a pus haine şi încălţăminte comodă şi a ales să iasă din cotidian şi să urmeze un traseu de drumeții, Via Transilvanica. „Sunt pasionată de natură și frumusețile ei! Știu că avem o țară superbă și mi-am propus să o descopăr altfel: la pas! Așa că am plecat la drum!”, spune Loredana.

Cum a ajuns de la pupitrul știrilor în vârf de munte? Ce şi-a spus atunci când a simțit că nu poate merge mai departe? Dar şi cum a reuşit să persevereze, oricât de dificil i-a fost, aflăm în interviu.

Cum a început totul?

Loredana Iordache: Știam de la câțiva prieteni despre acest traseu Via Transilvanica, numit și “Drumul care unește”. A urmat o documentare minuțioasă despre drumeție și locurile în care urma să călătoresc. Am găsit această descriere pe site-ul lor care m-a făcut curioasă: „Via Transilvanica este un traseu turistic de lungă distanță de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare”.

Am ales împreună cu prietenii mei o scurtă bucată pe care să o parcurgem pe jos, de la Cugir la Ciungu Mare în prima zi și apoi a doua zi de la Ciungu Mare la Măgureni. În total am mers aproximativ 40 de km prin locuri care mi-au oferit șansa să redescopăr România și să intru într-o adevărată comuniune cu natura. Consider că este foarte important să prețuim darurile oferite de Dumnezeu românilor. Pădurile țării noastre sunt de o frumusețe rară. Aș putea spune că m-am simțit ca în poezia lui Mihai Eminescu „Revedere”. Din păcate nu am avut cum să stau mai multe zile și să fac tot traseul de 5 zile pe care îl aveau în plan prietenii mei. Dar în toamnă mi-am propus să-mi fac timp să descopăr mai mult din țara noastră!

Loredana Iordache, de la pupitrul știrilor în vârf de munteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Ce ai pus în rucsac?

Orice drumeție necesită o pregătire atentă, mai ales în ceea ce privește echipamentul. Prietenii mei, care au mai urcat pe munte, mi-au sugerat o listă cu necesarul pentru astfel de excursii. Cred că este important pentru toți cei care încă nu au încercat o astfel de exepriență, să fie informați. Sfaturile prietenilor au fost dublate de informațiile foarte utile de pe site-ul celor de la Via Transilvanica. Astfel, nu mi-au lipsit sac de dormit, haină de ploaie, bocancii, trusa medicală, spray-ul pentru țânțari şi nici chiar dopurile de urechi. A fost un bagaj destul de greu.

Ce înseamnă o drumeție?

O drumeție de genul acesta, care presupune parcurgerea a câte 7, 8, 10 sau chiar 12 ore de mers pe jos, în diverse circumstanțe de vreme, înseamnă nu doar condiție fizică! Înseamnă să înveți să îți dozezi energia pentru a face față efortului susținut și să-ți depășești propriile limite, să-ți învingi temerile! Este o experiență fantastică care te face să te autodescoperi și să evoluezi. În liniștea naturii, te detașezi de orice bruiaj al vieții cotidiene, te bucuri și simți că trăiești. Este un drum al cunoașterii, de sine, dar și al peisajelor României!

Loredana Iordache, de la pupitrul știrilor în vârf de munteIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 11

Unde ai stat?

Traseul presupune destinații unice unde nu se ajunge cu mașina sau alte mijloace de transport. Am mers în locuri destul de izolate unde sunt doar câteva case așa că am stat la localnici. Asta este o altă latură minunată a acestui tip de traseu… pentru că îți dai seama din nou cât de buni, calzi și primitori sunt românii. Ne-au primit în casa lor, la masă, am povestit și ne-am împărtășit istoria vieții.

Cel mai frumos moment trăit?

Este într-adevăr greu de ales un singur moment. Pentru că drumeția este ca un fel de carusel emoțional din care cobori mereu fericit. Dar, pentru că trebuie să aleg un câștigător, aș merge pe sentimentul trăit atunci când ajungi la destinație, îți scoți încălțămintea de drumeție, și cu picioarele goale calci prin iarbă, apoi le treci prin apa rece de pârâu. Este o senzație unică.

Sursa foto: TVR

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton