Homepage  / Televiziune

Lumea plină de sunete a Blancăi: „Blanca: Fără ochi”, un nou serial în curând la Diva

Lumea plină de sunete a Blancăi: „Blanca: Fără ochi”, un nou serial în curând la Diva
10

de Mioara Tronaru,

Avem pe micile ecrane tot felul de polițiști, dar tot timpul e loc de mai mult și chiar mai bine. În seria inovațiilor se numără și producția italiană „Blanca: Fără ochi” care va avea premiera în curând la Diva.

Blanca: Fără ochi – Aventurile unei polițiste oarbe

Din 27 februarie, de la ora 21.00, Diva aduce în premieră în România „Blanca: Fără ochi”/ „Blanca” (2021).

Adaptare după o serie de romane semnate de Patrizia Rinaldi, serialul polițist italian este revoluționar din punct de vedere tehnic și l-a avut drept consultant special pe îndrăgitul tenor Andrea Bocelli.

Ca urmare a unui incendiu declanșat de o mână criminală, Blanca Ferrando (Maria Chiara Giannetta) a rămas oarbă de la vârsta de 12 ani. În aceeași tragedie și-a pierdut și sora mai mare, dar a căpătat în schimb un puternic simț al dreptății, ceea ce a făcut-o la maturitate să se alăture poliției, în ciuda opoziției familiei.

S-a specializat în analizarea înregistrărilor audio, intercepții și chiar interogatorii. Dar nu este deloc genul de șoricel de birou și nu-și vede handicapul ca pe un lucru care ar împiedica-o să fie o polițistă adevărată.

Viața ei decurge la fel cu a celorlalți, pe lângă provocările legate de muncă, are și probleme sentimentale.

Doi bărbați, inspectorul Michele Liguori (Giuseppe Zeno), un coleg cu multe secrete, și tânărul chef Nanni Busalla (Pierpaolo Spollon), se „bat” pentru inima ei, dar Blanca nu știe în care dintre ei să aibă încredere.

Deocamdată, toată dragostea tinerei e împărțită între Linnaeus și Stella. Prima este o femelă bulldog care o protejează și care-i este alături în toate momentele dificile, a doua este cea mai bună prietenă a ei, o cosmeticiană exuberantă.

diva-blanca-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Blanca și Andrea Bocelli

Serialul italian, creat de Francesco Arlanch și Mario Ruggeri, a fost avut premiera în septembrie 2021 la Festivalul de Film de la Veneția și a fost difuzat apoi, din decembrie 2021, pe Rai 1.

Actriței Maria Chiara Giannetta (care-a jucat și în „Don Matteo”) i s-a propus rolul principal după ce acesta a fost refuzat de Giulia Michelini.

„Am avut mai puțin de o lună pentru a mă pregăti! Am început prin a mă întreba cum ar fi dacă nu aș vedea. Am petrecut multe zile împreună cu persoane oarbe, printre care și doi campioni olimpici. Și m-am întâlnit cu Andrea Bocelli. Am fost uluită de cât de firesc se mișca în casa lui. Apoi, mi-am pus o eșarfă pe ochi, acasă la mine, și am încercat să-mi fac toate treburile zilnice, de la gătit la curățenie, fără să văd nimic. Și mi-am dat seama că persoanele care nu văd nu au aceeași noțiune a timpului ca noi, nu se grăbesc niciodată”, a declarat Maria Chiara Giannetta în Télé 7 Jours.

Actrița de 30 de ani a avut parte de sfaturile tenorului cu peste 80 de milioane de albume vândute, care și-a pierdut vederea tot la 12 ani, ca și eroina serialului.

O inovație tehnică. Ce este holofonia

„Blanca: Fără ochi” este prima producție care a folosit o tehnică de înregistrare a sunetului, numită holofonie, care permite redarea acestuia într-un mod similar cu modul de percepere al urechii umane.

Dacă urmăriți serialul cu căștile pe urechi, vă veți simți ca și cum ați fi în locul protagonistei și veți putea percepe modul în care-și „construiește” lumea din jur, scrie affaritaliani.it.

„Producția este inovatoate în primul rând pentru că permite telespectatorului să experimenteze direct modul în care vine în contat cu lumea eroina noastră, care e oarbă”, a spus regizorul Jan Maria Michelini.

blanca-fara-ochi-diva-3Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  7 / 10
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton