Homepage  / Seriale turceşti

„Mă numesc Züleyha” a fost anulat. Tot ce știm despre finalul serialului turcesc. Atenție, spoilere!

„Mă numesc Züleyha” a fost anulat. Tot ce știm despre finalul serialului turcesc. Atenție, spoilere!

de Ruxandra Dinca,

Serialul turcesc „Mă numesc Züleyha”, cu superba Hilal Altınbilek în rol principal, se apropie cu pași repezi de final în Turcia. Dacă la noi Kanal D transmite acum sezonul 3, la turci se află în plină desfășurare sezonul 4, cu episoade noi difuzate în fiecare joi seară de postul ATV.

Conform presei locale, „Mă numesc Züleyha” nu va mai avea și un sezon 5 și se va termina odată cu episodul 140, la începutul lunii iunie 2022.

Serialul turcesc „Mă numesc Züleyha”, în original „Bir Zamanlar Çukurova”, a fost anulat de producători și se va termina curând în Turcia. Unul dintre cele mai de succes seriale turcești ale ultimilor ani  – a fost lansat în 2018 – nu va mai continua la toamnă cu un al cincilea sezon.

Decizia producătorilor nu ar fi totuși finală, scrie presa locală, și toate informațiile vin cu precizarea „dacă nu se va întâmpla nimic până atunci”. 

Pe 31 martie, la ATV, a fost difuzat episodul 131, iar planul actual este ca ultimul episod să fie cel cu nr 140. Potrivit calculelor noastre, acesta va fi transmis la turci joi, 2 iunie.

Are în continuare succes

Deși în acest sezon nu a mai ajuns așa de des în topul audiențelor ca în anii trecuți, „Mă numesc Züleyha” rămâne unul dintre cele mai îndrăgite seriale turcești difuzate în Turcia. Ceea ce nu e deloc puțin lucru, ținând cont că piața locală este una foarte competitivă. 

De asemenea, producția filmată în Adana, în zona Çukurova, are foarte mulți fani printre telespectatorii turci. E adevărat, unii dintre ei sunt nemulțumiți de răsturnările de situație din poveste și își exprimă franc părerile în social media, dar de uitat toată lumea se uită (or, ăsta e scopul, până la urmă!). 

Un alt motiv pentru care „Mă numesc Züleyha” este așa o poveste incredibilă de succes în materie de seriale turcești este faptul că a fost vândut într-un număr record de țări din toată lumea și cam peste tot face audiențe foarte bune. Cu cât sunt mai multe țările interesate să cumpere episoadele noi, cu atât serialul e mai profitabil și producătorii mai fericiți!

De ce a fost anulat „Mă numesc Züleyha”

Și totuși, în pofida argumentelor de mai sus, serialul se va termina, cel mai probabil vara aceasta. Motivele sunt destule, iar primul și cel mai important ar fi că toată echipa este foarte obosită.

De patru ani de zile, actori și tehnicieni deopotrivă lucrează departe de casă, în Adana, multe luni pe an, în ritmul foarte intens în care se fac serialele turcești pentru televiziune (se lucrează frecvent 12-14 ore pe zi). 

Foarte obosită se declară a fi și Hilal Altınbilek, frumoasa actriță care a ajuns să se identifice cu eroina serialului, Züleyha. Pe platouri, Hilal nu a făcut un secret din acest lucru – rolul intens, dramatic, o solicită emoțional în mod frecvent (câte tragedii a îndurat până acum Züleyha?!). 

Pe surse, presa locală mai scrie și că Hilal Altınbilek, foarte apreciată pentru rolul ei, a început să fie curtată și să primească oferte în proiecte pentru platformele online, care se bat să atragă cele mai mari vedete locale. Așa că, pentru producători e preferabil să încheie frumos povestea acum, decât să riște să rămână sezonul următor fără actrița principală.

Plus, povestea a suferit atâtea răsturnări de situație, că e din ce în ce mai greu ca scenariștii să păstreze evenimentele plauzibile.

Ce știm despre final. Atenție, spoilere!

Așa cum s-a întâmplat cu numeroase alte producții de succes înainte, „Mă numesc Züleyha” a avut probleme mari în culise. Scandalurile au fost la ordine zilei, cu neînțelegeri și chiar bătăi pe platourile de filmare

Plus, nenumărate personaje au ieșit din poveste, fie pentru că actorii nu mai suportau mediul, fie că erau prea obosiți să mai continue: Hunkar (Vahide Perçin), Yilmaz (Ugur Güneș), Behice (Esra Dermancioglu), Fekeli (Kerem Alisik), Mujgan (Melike Yalova), Demir (Murat Ünalmiș), Saniye (Selin Yeninci), Gulten (Selin Genç). 

În episoadele difuzate acum în Turcia, Züleyha (Hilal Altinbilek) este iar prinsă între doi bărbați, Hakan (Ibrahim Celikkol) și Fikret Fekeli (Furkan Palali), ceea ce forțează deja povestea și nici nu pică prea bine cu audiența destul de tradiționalistă turcă. 

Și dacă tot suntem aici, deja a fost, se pare, scandal pe platouri între cei doi actori principali, Ibrahim Celikkol și Furkan Palali. După ce primul a întârziat și a ținut în loc echipa, Palali l-ar fi abordat nervos. Actorii erau gata să sară la bătaie, dar au fost despărțiți de producători. Ulterior, pe 26 martie, Celikkol, cu mâna în ghips, s-a oprit să vorbească cu niște paparazzi turci și a negat totul: „Nu e adevărat, e o invenție”, explicând și că s-a accidentat la sport.

Revenind la eroina principală, Züleyha (Hilal Altinbilek), singura rămasă din vechea gardă, scenariștii vor să termine rotund povestea. Astfel, potrivit zvonurilor de pe platouri, Züleyha va deveni noua Hunkar: călită de toate tragediile îndurate, fata nesigură, speriată de la început, se va transforma în noua doamnă cu mână de fier din Çukurova.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton